2017. március 14. kedd

Ezek után láttam: íme, nagy sokaság volt ott, amelyet megszámlálni senki sem tudott, minden nemzetből és törzsből, népből és nyelvből; a trónus előtt és a Bárány előtt álltak fehér ruhába öltözve, kezükben pedig pálmaágak, és hatalmas hangon kiáltottak: "Az üdvösség a mi Istenünké, aki a trónuson ül, és a Bárányé!" Az angyalok mind ott álltak a trónus, a vének és a négy élőlény körül, arcra borultak a trónus előtt, és imádták Istent eképpen: "Ámen! Az áldás, a dicsőség és a bölcsesség, a hálaadás és a tisztesség, a hatalom és az erő a mi Istenünké örökkön-örökké. Ámen." Ekkor megszólalt egy a vének közül, és megkérdezte tőlem: "Kik ezek a fehér ruhába öltözöttek, és honnan jöttek?" Ezt mondtam nekik: "Uram, te tudod". Mire ő így válaszolt: "Ezek azok, akik a nagy nyomorúságból jöttek, és megmosták ruhájukat, és megfehérítették a Bárány vérében. Ezért vannak az Isten trónusa előtt, és szolgálják őt éjjel és nappal az ő templomában, és a trónuson ülő velük lakik. Nem éheznek és nem szomjaznak többé, sem a nap nem tűz rájuk, sem semmi más hőség, mert a Bárány, aki középen a trónusnál van, legelteti őket, elvezeti őket az élet vizének forrásaihoz, és az Isten letöröl szemükről minden könnyet."

Jel 7,9-17.

ISTEN GYERMEKEI VAGYUNK

Péter ezt mondta: Most értem meg igazán, hogy Isten nem személyválogató, hanem minden nép között kedves előtte, aki féli őt, és igazságot cselekszik. (ApCsel 10,34-35)

Behozták a koporsót, amit a család végeláthatatlannak tűnő sora követett. A nagy templom minden ülőhelyén ültek. Margaret mindig is szerette a gyerekeket, és bizonyos értelemben az ott jelenlevők mindegyikét a gyermekének tekintette volna. Nevelte vér szerinti gyerekeit, és még sokak szerető nevelőanyja volt. Férjével, Vic-kel együtt bensőséges keresztény otthont biztosítottak ezeknek a gyerekeknek. Még ezzel sem elégedtek meg, hanem olyan gyerekeket is üdültettek, akiknek máskülönben nem volt lehetőségük nyaralásra.
Vic és Margaret nevelt gyermekei különböző nemzetiségből és háttérből származtak. Az évek során náluk is voltak problémák és veszekedések, mint minden családban, de azon a napon mind eljöttek, hogy leróják tiszteletüket szeretett anyjuknál, aki segítette őket az életben való elindulásban, és Isten és egymás szeretetére tanította őket.
Bizonyára ilyen lesz, amikor Isten trónja körül találkozunk, de akkor már nem lesz gyász. Milyen sokszínű társaság leszünk - ugyanannak az Atyának a gyermekei, de minden népből és nemzetségből -, akik összegyűlünk szeretni és imádni Istenünket!

Imádság: Hálát adunk Urunk, hogy szeretetedet és megváltásodat válogatás nélkül felajánlod nekünk. Ámen.

Hogyan szerethetem mennyei családomat már itt a Földön?
Marion Turnbull (Liverpool, Anglia)

IMÁDKOZZUNK A NEVELŐSZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Március
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek