2017. március 15. szerda

Az ősz ember előtt kelj fel, és becsüld meg az öreg embert. És félj a te Istenedtől! Én vagyok az ÚR! Ha jövevény tartózkodik nálatok az országban, ne legyetek hozzá kegyetlenek! Olyan legyen a köztetek tartózkodó jövevény, mint a közületek való bennszülött! Szeressétek, mint magatokat, mert jövevények voltatok Egyiptomban. Én, az ÚR, vagyok a ti Istenetek!

3Móz 19,32-34.

BEFOGADNI AZ IDEGENT

A testvéri szeretet maradjon meg közöttetek. A vendégszeretetről meg ne feledkezzetek, mert ezáltal egyesek - tudtukon kívül - angyalokat vendégeltek meg. (Zsid 13,1-2)

Egy csoportot vezettem, amely hetente kétszer együtt ebédelt a főiskolán. Egyszer új diák jött az asztalunkhoz. Kapcsolatok építésére törekvő lelkészként csodálatos lehetőséget láttam ebben. "Ez az első féléved itt?" - érdeklődtem. "Igen." - felelte halkan. Ahogy folytattuk a beszélgetést, kiderült, hogy Kínából érkezett, és mindössze négy hónapja van az Egyesült Államokban. "Minden kedden és csütörtökön itt találkozunk. Ha szeretnél velünk ebédelni, várunk szeretettel!" - mondtam. Amikor távozni készült, így köszöntem el: "Remélem, találkozunk jövő kedden!" - de nem voltam biztos, hogy eljön.
Elérkezett a következő kedd, és ő is ott volt. Örültem, mert láttam, hogy egy barátját is elhozta - egy hallgatót Indiából, aki szintén nemrég került az Egyesült Államokba. Az, hogy közösséget és támogatást biztosíthattunk, valamint egy olyan helyet, ahol az új hallgatók gyakorolhatták az angol nyelvet, Isten ajándéka volt. Az ő ajándékuk pedig az volt, hogy nyitottak voltak megosztani velünk kultúrájukat, és lehetőséget adtak nekünk, hogy angyalokat lássunk vendégül.

Imádság: Istenünk, segíts felülemelkedni a társadalmi korlátokon, és részt venni a világban folyó munkádban! Ámen.

Isten szeretetét megoszthatom másokkal úgy is, hogy meghívom őket az életembe.
Kathryn Helms (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÜLFÖLDI DIÁKOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek