2017. március 17. péntek

Onnan elindulva elment Tírusz vidékére. Bement egy házba, és azt akarta, hogy senki ne tudja meg ottlétét. De nem maradhatott titokban, mert azonnal tudomást szerzett róla egy asszony, akinek a leányában tisztátalan lélek volt, és miután eljött hozzá, a lábai elé borult. Ez az asszony görög volt, sziroföníciai származású, mégis azt kérte, hogy űzze ki az ördögöt a leányából. Jézus így szólt az asszonyhoz: "Hadd lakjanak jól először a gyermekek, mert nem jó elvenni a gyermekek kenyerét, és odadobni a kutyáknak." Az pedig ezt válaszolta neki: "Úgy van, Uram, de a kutyák is esznek az asztal alatt a gyermekek morzsáiból." Erre így szólt hozzá: "Ezért a szóért mondom: menj el, leányodból kiment az ördög." Amikor azután hazaért az asszony, látta, hogy a gyermek az ágyon fekszik, és az ördög már kiment belőle.

Mk 7,24-30.

AZ IMA EREJE

Az asszony azt kérte, hogy űzze ki az ördögöt a leányából. (Mk 7,26)

Hetven évvel ezelőtt, amikor két éves voltam, hónapokig egy deszkához szíjazva feküdtem. Ez volt akkoriban az egyetlen orvosi segítség, mellyel a gyermekbénulást tudták kezelni. Habár a gyermekorvos kevés esélyt látott arra, hogy valaha is járni fogok, édesanyám kitartó és hűséges imája segített az egészségem helyreállításában.
A Mk 7,24-30 arra emlékeztet, hogy milyen hite volt a megszállott lány anyjának. Nemcsak gyógyulásért könyörgött, hanem kitartó volt. Amikor a hálás anya hazatért, látta, hogy a lánya meggyógyult, és minden rendben van.
Nagy hatással van rám ennek a két nőnek a példája. Az édesanyám és a szirofőníciai asszony állhatatos és erős volt hitében. Isten arra vágyik, hogy az erőt az imában keressük, ha nehézség vagy öröm ér bennünket. Rá kellett jönnöm, hogy Isten szeret minket, függetlenül a helyzetünktől. Mi cserébe hálásak lehetünk az ő erejéért és jelenlétéért.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük állandó jelenlétedet az életünkben. Segíts a te hatalmadra és vezetésedre támaszkodnunk! Ámen.

Hogy lehetek még hűségesebb az imádkozásban?
Lynda S. Phillips (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYERMEKBÉNULÁSBAN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek