2017. március 19. vasárnap

Amikor elindultak Jerikóból, nagy sokaság követte őt. És íme, két vak ült az út mellett, és amikor hallották, hogy Jézus arra megy, felkiáltottak: "Uram, Dávid Fia, könyörülj rajtunk!" A sokaság azonban rájuk szólt, hogy hallgassanak el, de ők még hangosabban kiáltották: "Uram, Dávid Fia, könyörülj rajtunk!" Jézus megállt, megszólította őket, és ezt kérdezte: "Mit akartok, mit tegyek veletek?" Ők így feleltek: "Azt, Uram, hogy megnyíljék a szemünk." Jézus megszánta őket, megérintette szemüket, és azonnal visszanyerték látásukat, és követték őt.

Mt 20,29-34.

BÖJT HARMADIK VASÁRNAPJA

Jézus megállt, megszólította őket, és ezt kérdezte: Mit akartok, mit tegyek veletek? (Mt 20,32)

Ha társaságban az emberek rájönnek, hogy lelkész vagyok, általában ideges nevetéssel válaszolnak: "Akkor jobb lesz, ha vigyázok a számra!" Azután megkérdezik: "Hogyan szólítsam, pásztornak vagy lelkész úrnak?" Tudni akarják, hogy létezik-e egy minta, egy etikett előírás, amit követniük kell.
A gyülekezetünkben sok újonnan megtért emberrel találkozunk, akiknek hasonló kérdéseik vannak az imádkozással kapcsolatban. Egy mintát kell használni? Egy rendszert? Haragudni fog Isten, ha nem helyesen mondom? Ez az egyik oka, amiért hasznosnak találom a mai igeszakaszt. Jézus megkérdi a két férfit: Mit akartok, mit tegyek veletek? Jézus tudni akarja a szükségeiket és vágyaikat. Ők pedig irgalomért könyörögnek, majd azért, hogy Jézus nyissa meg a szemüket.
Ez szép példa a saját imáinkra is. Képzeld el, hogy Jézus megkérdezi: "Mit akarsz, mit tegyek veled?" Előbb tudni szeretné a legmélyebb kívánságainkat, és utána fel akarja nyitni szemünket, hogy meglássuk az ő jelenlétét az életünkben. Ha nem arra figyelünk kizárólag, hogyan imádkozunk, akkor szívünkből tudunk szólni, és befogadhatjuk Krisztus kegyelmét.

Imádság: Urunk, mutasd meg kegyelmed, és segíts meglátnunk, mennyire szeretsz minket! Vonj minket egy közelebbi kapcsolatra veled! Ámen.

Imáimban őszinte lehetek.
Christian Coon (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETÜNK FRISS LÁTOGATÓIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Március
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek