2017. március 20. hétfő

Azt pedig állítom, testvéreim, hogy test és vér nem örökölheti Isten országát, a romlandóság nem örökli a romolhatatlanságot. Íme, titkot mondok nektek: nem fogunk ugyan mindnyájan elhunyni, de mindnyájan el fogunk változni. Hirtelen egy szempillantás alatt, az utolsó harsonaszóra; mert meg fog szólalni a harsona, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, mi pedig elváltozunk. Mert e romlandó testnek romolhatatlanságba kell öltöznie, és e halandónak halhatatlanságba. Amikor pedig (ez a romlandó romolhatatlanságba öltözik, és) ez a halandó halhatatlanságba öltözik, akkor teljesül be, ami meg van írva: "Teljes a diadal a halál fölött! Halál, hol a te diadalod? Halál, hol a te fullánkod?" A halál fullánkja a bűn, a bűn ereje pedig a törvény. De hála az Istennek, aki a diadalt adja nekünk a mi Urunk Jézus Krisztus által!

1Kor 15,50-57.

AZ ÜNNEPLÉS GYAKORLÁSA

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljék dicséretet! (Jak 5,13)

Kimerültem az első kollégiumi softball edzés gyors ütemétől, annál is inkább, mert igyekeztem jó benyomást is kelteni. Már azt hittem, épp befejeződött az edzés, amikor az edző egy utolsó gyakorlatra szólított minket. "Három kidobást kell megszereznünk" - magyarázta. "Utána ünnepelhetünk! Mivel az a célunk, hogy megnyerjük a nemzeti bajnokságot, gyakorolnunk kell a jövőbeni győzelmünk megünneplését!" Ez volt az edzés legjobb része. Nem nehezedett teher a vállamra, hogy tökéletes legyek vagy bizonyítsam tudásomat. Csak annyi volt a teendőm, hogy élvezzem az ünneplést, nemcsak azért, amit eddig elértünk, hanem ami ezután jön!
Úgy akarom élni az életem, hogy a győzelmet várom, és az eljövendő sikereket ünneplem, amiket Isten tartogat számomra. Istennek öröme telik az ünneplésünkben, és tetszik neki, ha kimutatjuk belé vetett bizalmunkat és reményünket.
Az edzés legcsodásabb része az ünneplés volt. Életünknek is fontos része lehet az ünneplés, és az Istennek való hálaadás. Ily módon az eljövendő lelki győzelmek várakozásával élhetjük életünket.

Imádság: Drága Istenünk, segíts türelmesen várnunk életünk sikereire. Mi benned bízunk, és engedelmeskedni akarunk neked! Ámen.

Ma Isten hatalmát fogom ünnepelni!
Tatyana Leonard (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EDZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek