2017. március 29. szerda

Most pedig az Istennek és kegyelme igéjének ajánllak titeket, aki felépíthet benneteket, és örökséget adhat nektek a szentek között. Senkinek ezüstjét, aranyát vagy ruháját nem kívántam, sőt ti jól tudjátok, hogy a magam szükségleteiről, meg a velem levőkéről ezek a kezek gondoskodtak. Minden tekintetben megmutattam nektek, hogy milyen kemény munkával kell az erőtlenekről gondoskodni, megemlékezve az Úr Jézus szavairól. Mert ő mondta: "Nagyobb boldogság adni, mint kapni."

ApCsel 20,32-35.

SZÜLINAP AJÁNDÉKOKKAL

Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek. (Lk 6,38)

Amikor megkérdeztük unokámat, hogy mit kér ötödik születésnapjára, Caleb így válaszolt: "Egy szülinapi bulit kérek ajándékokkal. Mindenki hozzon ajándékot, és aztán elvisszük az ajándékokat a hajléktalanok menhelyére, és odaadjuk mindet azoknak a gyerekeknek, akik soha semmit sem kapnak születésnapjukra." És minden pontosan így történt. Caleb szerint ez volt a legizgalmasabb és legszebb szülinapja.
Jézus az adakozásra emlékeztet bennünket. Amikor szeretetből és nagylelkűen adakozunk, akkor "jó, megnyomott" mértekkel kapunk viszonzásul. Ez a "megnyomott mérték" lehet az adakozásból származó öröm és jóleső érzés, amikor szeretettel fordulunk a másik felé. Amikor beismerjük, hogy tanultunk valamit az adakozásról, és meg is éljük a tanultakat, azaz úgy adunk, hogy viszonzásul semmit sem várunk, akkor Isten felhasználja ajándékainkat mások gazdagítására. A jó, megnyomott és tetézett mértéket akkor éljük át, ha felismerjük: a szívből jövő adakozásnak mindig megvan a maga jutalma.

Imádság: Istenünk, ajándékozz meg bennünket nagylelkű szívvel, lélekkel és elmével, hogy amit adunk, segíthessen másoknak megismerni a te szeretetedet. Ámen.

Hogyan tudom ajándékaimat mások áldására fordítani?
John B. Tate, Jr. (Washington D. C., USA)

IMÁDKOZZUNK A HAJLÉKTALAN GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek