2017. március 30. csütörtök

Nagy sokaság ment Jézussal, és ő feléjük fordulva így szólt: "Ha valaki hozzám jön, de nem gyűlöli meg apját, anyját, feleségét, gyermekeit, testvéreit, sőt még a saját lelkét is, nem lehet az én tanítványom. Ha valaki nem hordozza a maga keresztjét, és nem jön utánam, az nem lehet az én tanítványom."

Lk 14,25-27.

ISTEN MEGBÍZHATÓ

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. (Péld 3,5-6)

Úgy gondoltam, hogy az életem mederbe került. Bob és én elvégeztük a középiskolát, majd a főiskolát, utána összeházasodtunk, és a szülővárosunkban telepedtünk le. Ezután Isten a férjemet teljes állású szolgálatra hívta el. Tudtam, hogy az előttünk álló út nem könnyű. A múltban a bizalom, engedelmesség és kockázat pusztán csak szavak voltak számomra. Szeretni és szolgálni akartam Istent, de szerettem volna megtartani az életem feletti irányítást is. Sohasem vettem komolyan Jézus szavait: "Aki jobban szereti apját vagy anyját, mint engem, az nem méltó hozzám." (Mt 10,37)
Kitartó imádkozást és bibliatanulmányozást követően elindultam az önvizsgálat útján, megpróbáltam felfedezni, hogyan tudok bízni és engedelmeskedni Isten akaratának. A bizalom egy olyan folyamat, amikor magunkat Istennek adjuk, és közben hisszük, hogy ő tökéletesen megbízható. Ez vezet bennünket arra a felismerésre, hogy minden megtett lépésünket ő irányítja, aki már előre jól ismeri az utunkat, és aki úgy vezet, hogy valóban Isten gyermekeivé váljunk.

Imádság: Istenünk, köszönjük azokat az embereket, akik készek mindent feladni, hogy neked szolgálhassanak. Segíts engedelmeskednünk életre szóló hívó szavadnak! Ámen.

Az Istenbe vetett bizalom gyakorlást igényel.
Carole J. Murphy (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A LELKÉSZEKÉRT ÉS A MISSZIONÁRIUSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek