2017. április 2. vasárnap

"Ha megbotránkoztat téged az egyik kezed, vágd le, mert jobb, ha csonkán mégy be az életre, mint ha két kézzel mégy a gyehennára, az olthatatlan tűzre, (ahol férgük nem pusztul el és a tűz nem alszik el.) És ha az egyik lábad botránkoztat meg téged, vágd le; mert jobb, ha sántán mégy be az életre, mintha két lábbal vetnek a gyehennára, (ahol férgük nem pusztul el és a tűz nem alszik el.) És ha az egyik szemed botránkoztat meg téged, vájd ki, mert jobb, ha fél szemmel mégy be az Isten országába, mint ha két szemmel vetnek a gyehennára, ahol férgük nem pusztul el és a tűz nem alszik el."

Mk 9,43-48.

BÖJT ÖTÖDIK VASÁRNAPJA

Ha megbotránkoztat téged a kezed, vágd le azt. (Mk 9,43)

A környékünkön több mint hatvanféle nyelven beszélnek, ezzel mi vagyunk a világ egyik legsokszínűbb közössége. A sokféleség szépségét azonban beszennyezi a régóta fennálló diszkrimináció. A legnagyobb feszültség a főleg fehérekből álló rendőrség és az afroamerikai lakosság között van.
Nemrég gyülekezetünk segített lebonyolítani a helyi nagytakarítást. Szemétszedés közben megkérdeztem az egyik rendőrt, mi számára a legfontosabb cél. Válaszát örömmel fogadtam: a jó viszony kialakítása a rendőrség és a lakóhely tagjai között. Megkérdeztem, hogyan tudnánk segíteni, hogy a múlt hibáit helyrehozva haladhassunk e cél felé. Nagyon csalódtam, amikor elmagyarázta, hogy ő nem lát semmi problémát a múlttal, csak szeretné, hogy mindenki jól kijöjjön a többiekkel. Ekkor rájöttem, hogy nekem is mennyire felszínes az elképzelésem a bűnbánatról. Akár a rendőr, én is gyümölcsöző jövőről álmodom, anélkül, hogy a múlt bűneivel szembenéznék.
A Márk 9-ben Jézus azt tanítja, hogy a bűnbánat több mint egyszerű bocsánatkérés. Amikor Jézus azt a képet használja, hogy vágd le azt a testrészedet, amelyikben a bűn otthonra lelt, hallom, amint azt mondja, hogy az igaz bűnbánathoz számot kell vetni a múlt bűneivel, és meg kell változni. Jézus kegyelme új életet ad nekünk és a környezetünknek.

Imádság: Urunk, adj erőt, hogy szembenézve bűneinkkel saját magunkat és környezetünket is jobbá tegyük! Ámen.

Isten átformáló kegyelme mindig elérhető számomra.
John Helmiere (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK TELEPÜLÉSÜNK VEZETŐIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Április
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek