2017. április 4. kedd

Mózesnek, az ÚR szolgájának halála után ezt mondta az ÚR Józsuénak, Nún fiának, Mózes szolgájának: Az én szolgám, Mózes meghalt. Most azért indulj, kelj át itt a Jordánon, te és ez az egész nép arra a földre, amelyet én adok Izráel fiainak. Nektek adok minden helyet, ahová léptek, ahogyan megígértem Mózesnek. A pusztától és a Libánontól a nagy folyamig, az Eufrátesz folyamig, nyugat felé pedig a nagy tengerig a ti területetek lesz a hettiták egész országa. Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogy Mózessel is vele voltam. Nem maradok el tőled, nem hagylak el. Légy erős és bátor, mert te teszed ezt a népet annak az országnak az örökösévé, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. Csak légy igen bátor és erős, őrizd meg, és tartsd meg azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el tőle se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz.

Józs 1,1-9.

ERŐS ÉS BÁTOR

Vigyázzatok, álljatok meg a hitben, legyetek férfiak, legyetek erősek! Minden dolgotok szeretetben menjen végbe! (1Kor 16,13-14)

Miközben egy új lelki közösségért imádkoztunk, megismerkedtünk két másik családdal, akik ugyanezt tették. Együtt létrehoztunk egy kis házi csoportot. Minden kedden és vasárnap összejöttünk, imádkoztunk, olvastuk a Bibliát, és mindennap beszéltünk. Most a kötelezettségek máshová szólítják az egyik családot. Ez volt az utolsó összejövetelünk, mielőtt elmentek. "Hiányozni fogtok." - mondtam, miközben a torkomat a sírás fojtogatta. Nagyon szomorú voltam.
A Józs 1,1-9-et olvastuk. Józsuénak szembe kellett néznie Mózes halálával, és el kellett hagynia a földet, amit már jól ismert. Józsué Mózes fiatal segítője volt, akit Mózes bátorított, erősített, és megbízott, hogy vezesse be a népet az ígéret földjére (5Móz 3,28). Isten szava Józsuéhoz, hogy megerősíti, világos volt, "Légy erős és bátor" (Józs 1,6). "Veled leszek, ahogy Mózessel is vele voltam. Nem hagylak magadra téged" (Józs 1,5). Józsuéhoz hasonlóan én is Isten ígéretéből merítek bátorságot és erőt. Isten velünk lesz, és búcsúzó barátainkkal is.

Imádság: Köszönjük Istenünk a testvérekkel való közösség ajándékát. Adj bátorságot és erőt, hogy szeressük egymást! Ámen.

A keresztény közösség Isten ajándéka.
C. Stephen Smith (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A HÁZI KÖZÖSSÉGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Április
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek