2017. április 5. szerda

Amikor bemégy arra a földre, amelyet Istened, az ÚR ad neked örökségül, birtokba veszed azt, és letelepszel rajta, akkor vedd a föld termésének a legjavát, amelyet behordasz földedről, melyet Istened, az ÚR ad neked; tedd egy kosárba, és menj el arra a helyre, amelyet kiválaszt Istened, az ÚR, hogy ott lakjék az ő neve. Menj el a paphoz, aki abban az időben szolgálatban lesz, és ezt mondd neki: Vallást teszek ma az ÚR Isten előtt, hogy bejöttem arra a földre, amelyet esküvel ígért az ÚR atyáinknak, hogy nekünk adja. A pap vegye el kezedből a kosarat, és tegye le Istenednek, az ÚRnak oltára elé. Te pedig ezt mondd Istenednek, az ÚRnak a színe előtt: Bolyongó arámi volt az ősöm, aki lement Egyiptomba, és jövevény volt ott kevesedmagával, de nagy, erős és hatalmas néppé lett ott. Az egyiptomiak azonban rosszul bántak velünk, nyomorgattak, és kemény rabszolgamunkát végeztettek velünk. Akkor az ÚRhoz, atyáink Istenéhez kiáltottunk segítségért, az ÚR pedig meghallotta szavunkat, és meglátta nyomorúságunkat, gyötrelmünket és sanyarú sorsunkat. És kihozott bennünket az ÚR Egyiptomból erős kézzel és kinyújtott karral, nagy félelmet keltő jelek és csodák között. Azután behozott bennünket erre a helyre, és nekünk adta ezt a földet, a tejjel és mézzel folyó földet. Azért hoztam most ide a föld termésének a legjavát, amelyet te adtál nekem, URam! Így tedd azt oda Istenednek, az ÚRnak színe elé, és borulj le Istenednek, az ÚRnak színe előtt.

5Móz 26,1-10.

MARADÉKOK

Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségetekből jusson minden jó cselekedetre. (2Kor 9,8)

Gyakran szolgálom fel családomnak a maradékokat, így megtakarítok egy kis időt magamnak. Az eredeti étel rendszerint ízletes. Azonban amikor pár nappal később feltálalom a maradékot, néha úgy érzem, nem a legjobbat adom, ami tőlem telne.
Időnként lelkileg is maradékokkal táplálkozom. Beillesztem Istent a napi rutinba, ahelyett, hogy a vele töltött idő lenne a legfontosabb. Minden reggel mondok egy gyors köszönöm-öt Istennek, ahelyett, hogy a nap folyamán időt szakítanék arra, hogy hálát adjak a lehetőségekért, amiket tőle kapok. Elhanyagolom a napi bibliaolvasást is. Ahogyan testünket táplálja az étel, úgy táplálja lelkünket Isten igéje, amely minden nap előttünk van, hogy frissen magunkhoz vegyük.
Istennek is a maradékból szolgálok. Először a saját kívánságomat követem, és Isten szándéka utógondolat, ha esetleg sikertelen volt a saját utam. Isten azt mondta az izraelitáknak, hogy az első termést adják köszönetképpen minden áldásért. Ha Istennek adjuk az új termést, akkor elismerjük fensőbbségét. Ez a tudás segít megőrizni azt a felemelő érzést, hogy Isten jelen van életünkben, és bátorságot ad akarata cselekvéséhez.

Imádság: Istenünk, hadd keressünk téged és országodat először, és hadd adhassuk a legjobbat neked! Ámen.

Elfoglaltságaim között is igyekszem időt tölteni Istennel.
Jean Bonin (Alberta, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A SZAKÁCSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Április
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek