2017. április 11. kedd

Azután Jerikóba értek, és amikor Jézus tanítványaival és elég nagy sokasággal kifelé ment Jerikóból, egy vak koldus, Bartimeus, a Timeus fia ült az út mellett. Amikor meghallotta, hogy a názereti Jézus az, így kiáltott fel: "Dávid Fia, Jézus, könyörülj rajtam!" Többen is rászóltak, hogy hallgasson, ő azonban annál inkább kiáltozott: "Dávid Fia, könyörülj rajtam!" Jézus megállt és ezt mondta: "Hívjátok ide!" Odahívták a vakot ezekkel a szavakkal: "Bízzál! Kelj fel! Hív téged!" Ő pedig ledobta felsőruháját, felugrott, és odament Jézushoz. Jézus megkérdezte tőle: "Mit kívánsz, mit tegyek veled?" A vak ezt mondta: "Mester, hogy újra lássak." Jézus ekkor így szólt hozzá: "Menj el, a hited megtartott téged." És azonnal újra látott, és követte őt az úton.

Mk 10,46-52.

A TAVACSKA TESZT

Benned bíznak, akik ismerik nevedet, nem hagyod el, Uram, azokat, akik hozzád folyamodnak. (Zsolt 9,11)

Fiatal koromban bátyámmal és öcsémmel szerettünk korcsolyázni és hokizni a házunkhoz közeli befagyott pici tavon. Komoly feladat volt kitalálni azt, hogy mikor elég szilárd a jég. Amikor a hőmérséklet elkezdett csökkenni, felkerekedtünk és meglátogattuk a tavacskát, hogy leellenőrizzük a haladást. A jég vastagságának mérésére mindent kipróbáltunk a jég szélének a megpiszkálásától nagy kövek bedobásáig a tó közepére, hogy lássuk, jó-e már a jég. Amikor a kövek át tudtak siklani a tavon, a bátyám rámerészkedett és letesztelte. Mi az öcsémmel pedig aggódva figyeltük őt a jég szélén, készen állva arra, hogy kimentsük. Néha a jég nyikorgott a súlya alatt, és visszavonulót fújt. De ha nem, akkor fellelkesültünk, mert tudtuk, hogy a tó készen áll a korcsolyázásra.
Hasonló élmény számomra Istenben bízni. Annak ellenére, hogy tudom, Isten, mint a szilárd jég, elbírja a terheim súlyát, továbbra is kételkedem. Emlékeztetnem kell magam, hogy Jézus Krisztus előttem ment és megmutatta, hogy biztonságos Istenre támaszkodni. Nemcsak hogy biztonságos, de felszabadító és üdítő is!

Imádság: Urunk, nem mindig könnyű bízni benned. Bocsáss meg, ha kételkedünk, és légy segítségünkre! Ámen.

Isten számára nem nehéz a terheimet hordozni.
Gail Fritz (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A TESTVÉREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek