2017. április 13. csütörtök

"Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad, összegyűjtik valamennyit, tűzre vetik és elégetik. Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek."

Jn 15,4-8.

BIZTOS FOGÁS

Azon a napon megtudjátok, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem, én pedig tibennetek. (Jn 14,20)

Fiatal koromban a családommal elmentünk Dél-Afrikában a Keleti-fokhoz, a Hogsback erdőbe. Az emelkedő tetejére igyekezve először fel kellett kapaszkodnunk egy nagy vízesés melletti meredek, sáros ösvényen. Édesapám azt javasolta, hogy fogjuk meg egymás kezét, ami megakadályozza, hogy lecsússzak a lejtőn. A hagyományos kézfogás helyett megfogta a csuklómat, és kérte, hogy kapaszkodjak meg az ő csuklójában. Így, ha valamelyikünk megbotlik és elengedi, akkor a másik még mindig szilárdan tartani tudja. Ez egyfajta biztonságot adott nekem, miközben a meredek emelkedőn másztunk.
Ahogy édesapám, Jézus is meg akarta nyugtatni tanítványait. Keresztre feszítése előtti éjszakán figyelmeztette őket, hogy el fog menni. Ugyanakkor megígérte, hogy vissza fog jönni, biztosítva őket, hogy a halál nem fog rajta. Tanítványai a Szentlélek által kapcsolatban tudnak vele és Istennel lenni.
Jézus ma is elér hozzánk. Ahogy a mai olvasmányunk mondja, ha Jézusban maradunk, akkor miénk lesz az öröm, hogy sok gyümölcsöt termünk neki (Jn 15,4-8). Az ígérete szerint biztosítékot kapunk arra, hogy ő bennünk marad. Még ha megbotlunk is, Jézus nem enged el.

Imádság: Urunk, segíts, hogy megmaradjunk benned ma is, szeretetben, örömben és engedelmességben járva! Ámen.

Jézus iránti engedelmességem dicsőséget hoz Istennek.
John McCutcheon (Limpopo, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT A GYEREKEKÉRT, AKIKNEK NINCS SZERETŐ ÉDESAPJUK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

Legújabb kommentek