2017. április 14. péntek

Jézus mondja: "Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben. Ha parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok a szeretetemben, ahogyan én mindig megtartottam az én Atyám parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök teljessé legyen." "Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket. Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. Többé nem mondalak titeket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Titeket azonban barátaimnak mondalak, mert mindazt, amit hallottam az én Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. "Ezeket azért parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást."

Jn 15,9-17.

NAGYPÉNTEK

Bizony, bizony, mondom nektek: ha a földbe vetett búzaszem nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz. (Jn 12,24)

Minden évben, amikor férjemmel kukoricát ültettem, elámultunk, ahogy az elültetett magok elkezdtek növekedni, és szárba szökve sok kukoricacső, és azok mindegyikén sok mag jelent meg. Ez valami olyan volt, amire tudtunk támaszkodni. Jézus tanított erről dicsőséges bevonulása után, egy héttel azelőtt, hogy meghalt, eltemették és feltámadt.
A fenti képpel készítette követőit, hogy elfogadják, hogy meg kell halnia, és el fogják temetni, hogy nekik és sokaknak új élete lehessen. Ahelyett, hogy arra figyelmeztette volna követőit, hogy védjék az életüket, Jézus bátorította őket, hogy legyenek kész elveszíteni azt. Az önfeláldozásra való készség lehetővé tette, hogy érdekmentesen a szolgálatnak szenteljék magukat. Jézus hamarosan megbízta őket, hogy menjenek el az egész világba az ő példája alapján tanítani és élni. Jézus arra bátorít minket, hogy ugyanígy cselekedjünk.

Imádság: Köszönjük Jézus, hogy bűneinkért való halálod által megmutatod nekünk elmúlhatatlan szereteted. Ámen.

Mit vagyok hajlandó elveszíteni azért, hogy másoknak új élete legyen Krisztusban?
Shirley McCoy (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A GAZDÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Április
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek