2017. április 16. vasárnap

A hét első napján pedig kora hajnalban elmentek a sírhoz, és magukkal vitték az elkészített illatszereket. A követ a sírbolt elől elhengerítve találták, és amikor bementek, nem találták az Úr Jézus testét. Amikor emiatt tanácstalanul álltak, két férfi lépett melléjük fénylő ruhában. Majd amikor megrémülve a földre szegezték tekintetüket, azok így szóltak hozzájuk: "Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt. Emlékezzetek vissza, hogyan beszélt nektek, amikor még Galileában volt: az Emberfiának bűnös emberek kezébe kell adatnia, és megfeszíttetnie, és a harmadik napon feltámadnia." Ekkor visszaemlékeztek az ő szavaira, és visszatérve a sírtól, hírül adták mindezt a tizenegynek és a többieknek. A magdalai Mária, Johanna, valamint a Jakab anyja, Mária és más, velük lévő asszonyok elmondták mindezt az apostoloknak, de ők üres fecsegésnek tartották ezt a beszédet, és nem hittek nekik. (Péter azonban felkelt, elfutott a sírhoz, és amikor behajolt, csak a lepedőket látta ott. Erre elment, és csodálkozott magában a történteken.)

Lk 24,1-12.

HÚSVÉTVASÁRNAP

És visszatérve a sírtól, hírül adták mindezt a tizenegynek és a többieknek. (Lk 24,9)

Egyik bibliai beszámoló sem tér ki arra, hogyan történt a feltámadás. Az evangélisták egyike sem írja le, hogyan gördítették el a követ, vagy mi hozta vissza Jézust az életbe. Elkezdett verni a szíve, majd a többi szerv is működésbe lépett? Azonnal megtörtént vagy néhány óra alatt?
Egyik kérdésre sincs felelet. Az Írás azt mondja, hogy az emberek Jézus sírjánál holt helyett élőt találtak. Talán épp így, a részletek elhagyásával mond számunkra valami fontosat a Biblia: Isten akkor is munkálkodik, mikor nem látjuk. Akkor is tesz valamit, mikor nem számolunk vele. A legfontosabb a húsvéti üzenetben, hogy a részletek hiánya azt üzeni, nem szükséges értenünk, Isten hogyan munkálkodik, ahhoz, hogy ő cselekedjen.
Az asszonyok, akik húsvét reggelén a sírhoz mentek, egy holttestre számítottak. Nem számítottak csodára, hanem továbbra is hűségesen kifejezték imádatukat. Közben új reményt kaptak, melyet igyekeztek másokkal is megosztani.
Még ha mi nem is érezzük ezt, cselekedhetünk hitünk szerint, szolgálva másokat; lehetünk nagylelkűek és hűségesek a dicsőítésben. Így megtapasztalhatjuk, Isten mit tud cselekedni.

Imádság: Istenünk, köszönjük a húsvét csodáját. Adj erőt másoknak szolgálni, még ha ez nem is könnyű! Ámen.

Ma megtapasztalhatom a reményt, melyet Jézus feltámadása ad.
Rob Fuquay (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A HÚSVÉTOT ÜNNEPLŐKÉRT SZERTE A VILÁGON!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek