2017. április 17. hétfő

Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott. Mert akiket eleve kiválasztott, azokról eleve el is rendelte, hogy hasonlókká legyenek Fia képéhez, hogy ő legyen az elsőszülött sok testvér között.

Róm 8,28-29.

LEGROSSZABBÓL A LEGJOBBAT

Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott. (Róm 8,28)

Húsvét reggelén a családom mindig összegyűlik az asztalnál, hogy elkezdjük az ünnepet, elfogyasztva a rizskenyeret, melyet édesanyám sütött. Egyik húsvétkor testvéreimmel izgatottan vártuk a kenyeret, mikor sikoltást hallottunk a konyhából. Kirohantunk megnézni, mi történt. Anyánk ott állt, fogva a kenyeret, melynek két vége megégett. Láttuk a csalódottságot az arcán. Míg körülötte álltunk, megtalálta a megoldást. Levágta az égett részeket, s a maradékot az asztalra tette. Evés közben rájöttünk, ez volt a legjobb húsvéti kenyér, melyet anyukánk valaha sütött.
Ez az élmény a Róm 8,28-ra emlékeztet: akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál. Sosem kóstolhattam volna meg anya legjobb kenyerét, ha kidobta volna. Néha elfelejtjük Isten ígéretét, miszerint a rosszat is jóra fordítja, keserűségünket vidámságra, szörnyű helyzetünket csodálatosra. Isten a legjobbat tudja kihozni a legrosszabból.

Imádság: Mindenható Istenünk, köszönjük, hogy minden helyzetben javunkat munkálod. Ámen.

A kellemetlen helyzetekben is bízhatok Istenben.
George Weagba (Montserrado, Libéria)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉHEZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

Legújabb kommentek