2017. április 18. kedd

Mert ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is. Hiszen egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok, és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg. Mert a test sem egy tagból áll, hanem sokból. Ha ezt mondaná a láb: "Mivel nem vagyok kéz, nem vagyok a test része", vajon azért nem a test része-e? És ha ezt mondaná a fül: "Mivel nem vagyok szem, nem vagyok a test része", vajon azért nem a test része-e? Ha a test csupa szem, hol lenne a hallás? Ha az egész test hallás, hol lenne a szaglás? Márpedig az Isten rendezte el a tagokat a testben, egyenként mindegyiket, ahogyan akarta. Ha pedig valamennyi egy tag volna, hol volna a test? Így bár sok a tag, mégis egy a test. Nem mondhatja a szem a kéznek: "Nincs rád szükségem", vagy a fej a lábaknak: "Nincs rátok szükségem!" Ellenkezőleg: a test gyengébbnek látszó részei nagyon is szükségesek, és amelyeket a test tisztességtelen részeinek tartunk, azokat nagyobb tisztességgel vesszük körül, és amelyek ékesség nélkül valók, azok nagyobb megbecsülésben részesülnek: az ékeseknek azonban nincs erre szükségük. Isten szerkesztette így a testet egybe: az alacsonyabb rendűnek nagyobb tisztességet adva, hogy ne legyen meghasonlás a testben, hanem kölcsönösen gondoskodjanak egymásról a tagok. És így ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi, ha dicsőségben részesül az egyik tag, vele együtt örül valamennyi. Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai.

1Kor 12,12-27.

ISTEN TÖKÉLETES HARMÓNIÁJA

Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben, és legyetek háládatosak. (Kol 3,15)

Egyik születésnapomra a lányomtól egy különleges gospel zenei válogatást kaptam. A gyűjteményben szinte minden műfaj szerepel: klasszikus himnuszok, művészek, melyeket szüleim hallgattak, s mai gospel sztárok. Néha kedvet kapok, hogy lágy háttérzenét hallgassak, miközben írok. máskor hangosra veszem, ha házimunkát végzek. A zene örömöt, békét és bátorítást ad nekem.
Amikor a zene harmóniáját hallgatom, azokra gondolok, akik szerezték. Ez egy egész csapat: a szövegírók, zeneszerzők, énekesek együtt dolgoznak, hogy összehozzák a hangokat, melyeket oly szívesen hallgatunk. Isten azt akarja, hogy mi is összefogjunk az ő országa építésében, hirdetve a megváltás és az örök élet üzenetét.
Életünk során mindannyian számos hullámhegyen és völgyön megyünk át. Ha keresztény testvéreinkkel együttműködünk, segítő kezet nyújtva egymásnak, erőt és bátorságot meríthetünk a kitartáshoz. Miközben megtanuljuk egymást támogatni, egymásért imádkozni és együtt dolgozni, Jézus parancsát teljesítjük be: "szeressétek egymást" (Jn 13,34).

Imádság: Drága Urunk, mutasd meg, hogyan szeressük egymást, hogy a világ közelebb kerüljön hozzád! Ámen.

Isten különféle képességeket ad nekünk, hogy betöltsük a világ szükségeit.
Dorothea Love (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A HIVATÁSOS ZENÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Április
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek