2017. április 20. csütörtök

Azután meglátogatta az ÚR Sárát, ahogyan megmondta, és úgy cselekedett az ÚR Sárával, ahogy megígérte. Sára teherbe esett, és fiút szült Ábrahámnak öregkorára, abban az időben, amelyet megígért neki Isten. Ábrahám Izsáknak nevezte el újszülött fiát, akit Sára szült neki. Azután körülmetélte Ábrahám a fiát, Izsákot nyolcnapos korában, ahogyan megparancsolta neki Isten. Ábrahám százesztendős volt, amikor fia, Izsák megszületett. Akkor ezt mondta Sára: Nevetségessé tett engem az Isten, kinevet mindenki, aki csak hallja. Ezt is mondta: Ki jósolta volna meg Ábrahámnak, hogy fog még Sára fiakat szoptatni? Mert fiút szültem öregkorára.

1Móz 21,1-7.

A NEVETÉS AJÁNDÉKA

Akkor ezt mondta Sára: Nevetségessé tett engem az Isten, kinevet mindenki, aki csak hallja. (1Móz 21,6)

Egy vasárnap reggeli istentiszteleten sok komor arcot fedeztem fel. Jól ismertem ezeket az embereket és gondjaikat. A gyermekeknek szóló tanításra előrehívtam a kicsiket. Elkezdtek lassan kivonulni a sorok között, és közben bámulták a szomorú arcokat. Két év körüli kisfiam - Izsák - viszont előrerohant, miközben ezt kiabálta: "Mami!", és az én karjaimba vetette magát. Körbepillantottam, és megláttam feleségemet, Izsák édesanyját, az első sorban. A gyülekezet meghallva Izsák örömteli kiáltását, hatalmas nevetésben tört ki.
Sára, Ábrahám felesége éveken keresztül szeretett volna gyereket. Reménykedett, imádkozott és keservesen sírt. Szenvedése azonban csak átmeneti volt. Amikor viszont a csoda - Izsák - megszületett, nevetni kezdett, és már előre örült, hogy elmondhatja másoknak a jó hírt, és ők vele együtt nevetnek majd.
Ebben a világban fájdalmak és súlyos dolgok vesznek körül bennünket. De Isten velünk van, és képes örömet adni nekünk. Néha az öröm közvetlen módon érkezik, ahogy Sárával történt. Máskor közvetett módon, másokon keresztül talál ránk. De érkezzen akárhogy, az öröm ajándéka mindig arra emlékeztet, hogy a fájdalom és a világ bajai csak ideig valók.

Imádság: Teremtőnk, segíts nekünk megtapasztalni a nevetés ajándékát, hogy ezáltal másokat is felvidíthassunk. Ámen.

Amikor a nevetés rám talál, Isten munkáját látom életemben.
Geoffrey L. Snook (Kansas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK GYERMEKET VÁRNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek