2017. április 25. kedd

Fiam, ne felejtsd el tanításomat, és parancsaimat őrizze meg szíved,
mert hosszú életet, magas életkort és jólétet szereznek azok neked!
A szeretet és hűség ne hagyjon el téged: kösd azokat a nyakadba, írd fel a szíved táblájára!
Így találsz kedvességre és jóindulatra Istennél és embereknél.
Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj!
Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.

Péld 3,1-6.

MEGTANULNI BÍZNI

A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az ő örök dicsőségére, miután rövid ideig szenvedtetek, maga fog titeket felkészíteni és megszilárdítani. (1Pt 5,10)

Tíz évvel ezelőtt egyik este hazatérve a munkából üresen találtam a lakást. A feleségem elhagyott, én pedig üresnek éreztem magam. Akkor minden kapcsolatomat megkérdőjeleztem, még az Istennel való kapcsolatomat is.
A válásom után áttelepültem az ország másik felére. Ettől kezdve sosem éltem hosszú ideig egy helyen, és egyik állásomat sem tartottam meg egy évnél tovább. Elzárkóztam a barátoktól, a családtól, sőt, Istentől is. Bármerre is jártam, és kerültem a kapcsolatot az emberekkel, a nagymamám gondoskodott arról, hogy továbbra is megkapjam a Csendes Percek kiadványt. Bár nem is tudom, miért, továbbra is olvastam a gondolatokat, bibliai szakaszokat és imádságokat. Talán egy kis részem még mindig hinni akarta, hogy miközben az emberek megcsalhatnak, Isten szeretete valóban őszinte.
Ma még kissé gyanakvó vagyok az emberekkel való kapcsolataimban, és a szeretet és veszteség kérdéseire sem találtam meg a választ. De megtanultam, hogy idővel Isten minden sebet begyógyít. Megtanultam örömet lelni az imádságban. Kezdek arra gondolni, hogy az Isten szeretetében való hit az igazi válasz.

Imádság: Istenünk, segíts megértenünk, hogy ha szeretetedben bízni nem is mindig könnyű, kegyelmed bármely megpróbáltatásban elérhető számunkra. Ámen.

Isten szeretetében mindig bízhatok.
Jason Dean Scott (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A VÁLÓFÉLBEN LÉVŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Április
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek