2017. április 27. csütörtök

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene!

Fil 4,4-9.

MIRE FIGYELEK?

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! (Fil 4,8)

Életem egy bizonyos időszakában úgy éreztem, minden rosszul működik. Levert voltam, és reménytelenül éreztem magam. Isten és az ő szeretete nagyon távolinak tűnt számomra. Üresség volt bennem. Miután elmeséltem a helyzetemet hívő barátaimnak, egyikük ellátott néhány tanáccsal. Azt javasolta, hogy írjak le minden egyes Istentől kapott áldást, amit naponta megtapasztalok, még a legegyszerűbbeket is. Esténként megpróbáltam három áldásra visszagondolni, amelyeket Isten aznap adott. Ez a gyakorlat nagyon sokat segített. Rájöttem, hogy Isten áldásai dicsőségesen gazdagok voltak az életemben. Azért nem vettem észre őket, mert csak a gondjaimra koncentráltam.
Isten áldásainak számbavétele segített megtudni, hogy még a nehéz időkben is lelhetek örömet. A problémák helyett figyelhetünk Istenre és az ő áldásaira.

Imádság: Istenünk! Segíts, hogy harcaink között továbbra is rád és végtelen szeretetedre figyelhessünk! "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe..." (Lk 11,2-4) Ámen.

Ma a problémáim helyett Istenre figyelek.
Linawati Santoso (Kelet-Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK REMÉNYTELENNEK ÉRZIK A HELYZETÜKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Április
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek