2017. április 29. szombat

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.

Jak 5,13-16.

IMÁDSÁG: A SZERETET AJÁNDÉKA

Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük. (Mt 18,20)

Az egyik bibliaóránkon az egyik testvér megkérdezte, van-e valakinek kedve eljönni az imacsoportba a következő héten. Soha nem gondoltam arra, hogy csatlakozzam, mert nem tartottam magam nagy "imaharcosnak". Amikor elkezdtem gondolkozni az imádságról, azon tűnődtem, vajon tudunk-e őszintén másokért imádkozni, különösen olyanokért, akiket nem is ismerünk. Azt tudtam, ha szükségem van Isten segítségére az életemben, megállok, és imádkozok, tudva, hogy ő vezetni fog bármilyen helyzetben. Ha imádkozok saját magamért, miért ne tehetném ezt másokért? - merült fel bennem a gondolat.
Amint Isten vezetését kértem, ez az ige került elém: "Szeresd felebarátodat, mint magadat" (Mt 22,39). Rájöttem, hogy az imádság összecseng ezzel a paranccsal. Kimutathatom szeretetemet, ha imádkozom értük. Eszembe jutott, hogy Jak 5,16 azt mondja, hogy imádkozzunk egymásért, a Mt 18,20 pedig, hogy amikor összejövünk Jézus nevében, ő ott lesz közöttünk. Az ige segítségével Isten bátorított, hogy vegyek részt gyülekezetünk imacsoportjában.
A másokért való imádságban, legyen az egyéni, vagy csoportos, kimutathatjuk szeretetünket. Az imádság valóban egy módja, hogy szeressük felebarátunkat, mint magunkat.

Imádság: Istenünk, amikor másokért imádkozunk, hadd tapasztalják meg ők is szerető jelenlétedet életükben. Ámen.

Ma imádsággal mutatom meg szeretetemet.
Jim Mc Cullough (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ IMACSOPORTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek