2017. április 30. vasárnap

Ezért meghajtom térdemet az Atya előtt, akiről nevét kapja minden nemzetség mennyen és földön: adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által; hogy a Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztusnak minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy teljességre jussatok, az Isten mindent átfogó teljességéig.

Ef 3,14-19.

GYÉMÁNTOK A SIVÁR FÖLDÖN

De ő ezt mondta nekem: Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. (2Kor 12,9)

Az eső elállta után az egyik ködös, borongós reggelen elmentünk sétálni a gyermekeimmel. Áthaladtunk egy csúnya, hepehupás, lekaszált gabonatarlón. Nem sokkal később visszatértünk, és egy csodálatos átváltozás tanúi lehettünk. A felhős ég kitisztult, és a nap sütött. Az egész learatott mezőn ezernyi pókháló volt látható, rajtuk apró vízcseppek. A napfényben úgy csillogtak, mint a gyémántok. Úgy tűnt, mintha az egész mező gyémántcsipkével lett volna borítva. Egyszerűen csodálatos volt.
Szüleim nemrég ünnepelték 60 éves gyémántlakodalmukat. A hozzájuk közel állók tudták, hogy házaséletük nem mindig volt könnyű és még kevésbé tökéletes. De azt is megfigyelhettük és ünnepeltük, hogy hűségük és Istennek való odaszánásuk a kegyelem átformáló és csodálatos leplével vonta be életüket.
Jézus ígérete, hogy kegyelme elegendő számunkra, a gyengeségünkben mutatkozik meg igazán. Amikor úgy érezzük, hogy életünk a sivár mezőhöz hasonló, felbátorodhatunk, tudva, hogy szeretete, irgalmassága és kegyelme elég számunkra, és az ő szemében ép, szép és értékes emberek vagyunk.

Imádság: Drága Urunk, te minden dolgot széppé teszel. Add, hogy úgy lássunk, ahogy te tekintesz ránk! Ámen.

Életem mely sivár területének van szüksége Krisztus kegyelmére?
Marion Palmer (Dél-Ausztrália, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY KÖZELEBB KERÜLJÜNK JÉZUSHOZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Április
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek