2017. május 2. kedd

Testvéreim, ha valakit tetten is érnek valamilyen bűnben, ti, akik lelki emberek vagytok, igazítsátok helyre az ilyet szelíd lélekkel. De azért vigyázz magadra, hogy kísértésbe ne essél. Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét. Mert ha valaki azt gondolja, hogy ő valami, jóllehet semmi, megcsalja önmagát. Mindenki a saját tetteit vizsgálja meg, és akkor csakis a maga tetteivel dicsekedhet, és nem a máséval. Mert mindenki a maga terhét hordozza. Akit pedig az igére tanítanak, az minden javából részesítse tanítóját.

Gal 6,1-6.

MINDEN HÍVŐ KÜLDETÉSE

Mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel. (1Pt 2,5)

A Csendes Percek vak munkatársaként sok örömet, nevetést, és könnyet osztottam meg a Braille-írást olvasó sorstársainkkal. Amikor a kezdetekben az előfizetéssel kapcsolatban felhívtam őket, mindjárt egy szoros közösséget találtunk egymással Krisztusban. Ezek a beszélgetések arra emlékeztetnek, hogy Krisztusban szent papságra hívattunk el. De mit jelent ez?
Áron, Izrael papjaként közbenjárt a népért, és ezt a ruházatán viselt mellvértjével jelenítette meg: "Hordozza Áron Izráel fiainak a neveit a szíve fölött a döntések közlésére való hósenen." (2Móz 28,29). Áron tehát a nép fiainak nevét a szívén viselte, amikor imádkozott, és áldozatot mutatott be értük.
Mi is arra hívattunk, hogy ugyanezt tegyük másokért, követve Pál buzdítását, és hordozva egymás terhét a Krisztusban. Ily módon töltjük be küldetésünket, és válunk papokká, élő kövekké, lelki házzá. Amikor a Csendes Percek Braille kiadványának olvasóival beszélgettem, olyan könnyű lett volna azt mondani: "Ez nem az én gondom". De hogyan hallhatnám meg örömeiket és bánataikat, ha nem viselem terheiket? Ilyen elhívást kapott minden Krisztusban hívő ember. Jézus az emberiség minden bűnének terhét viselte a kereszten, azért, hogy mi bővelkedő életet élhessünk, mert ő megbocsátott nekünk.

Imádság: Úr Jézus, lágyítsd meg szívünket, és segíts felmutatni szeretetedet a körülöttünk élők felé! Ámen.

Krisztus példájaként segíthetünk mások terheinek hordozásában.
Brooke Pernice (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A BRAILLE KIADÁS OLVASÓIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek