2017. május 3. szerda

És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sincs többé. És a szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam, amint alászáll a mennyből az Istentől, felkészítve, mint egy menyasszony, aki férje számára van felékesítve. Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trónus felől: "Íme, az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga az Isten lesz velük; és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak." A trónuson ülő ezt mondta: "Íme, újjáteremtek mindent". És így szólt: "Írd meg, mert ezek az igék megbízhatók és igazak!" És ezt mondta nekem: "Megtörtént! Én vagyok az Alfa és az Ómega, a kezdet és a vég. Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen. Aki győz, örökölni fogja mindezt, és Istene leszek annak, az pedig fiam lesz.

Jel 21,1-7.

HÁTSZÉL

Nem megy le többé a napod, és a holdad sem fogy el, mert az Úr lesz örök világosságod, letelnek a gyászod napjai. (Ézs 60,20)

Egyszer beszéltem valakinek egy bűnös szokásommal való küzdelmeimről. Kértem a tanácsát és segítségét. Válasza: Ha hívő ember vagy, nem okozhat gondot a gonosz feletti uralom.
Sírni szerettem volna. Ez nem segítség, és nem is igaz! Azért vagyunk hívő emberek, mert elismertük, hogy bűnösök vagyunk, és Isten vezetésére van szükségünk. Később kértem Istent, bocsássa meg ezt a bűnt. És bár tudtam, hogy megbocsátott, mégis megmaradt bennem a szégyen és a bűntudat érzése.
Vasárnap a lelkészünk Isten határtalan kegyelméről prédikált: "A bűn mindig velünk lesz, de meg kell vallanunk azokat az Úrnak, és tovább kell lépnünk" - mondta. "Felejtsd el! Hiszen Isten is elfeledte azokat." A szavai megnyugtatták lelkemet. Teljesen igaza volt. De még most is nehéz elengednem a múltat, és a jövőben a tökéletesedésre összpontosítanom.
Az egyik családtagom azt mondta: "Isten szél a hátadban, nem pedig az arcodba csapkodó eső." Isten nem tart vissza azzal, hogy állandóan emlékeztet a bűneinkre. Ő tovább vezet minket. Mi lehetünk saját magunk számára a szembecsapó eső. Ha megbocsátunk magunknak, és túllépünk bűneinken, elfogadhatjuk Isten szövetségét, és újat kezdhetünk.

Imádság: Istenünk, bocsáss meg nekünk! Segíts elfogadni bocsánatodat, és magunk mögött hagyni a bűn terhét! Ámen.

Isten megbocsát. Én is megbocsáthatok magamnak.
Nathaniel T. McMaster (Washington DC, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY MEGBOCSÁSSUNK MAGUNKNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek