2017. május 7. vasárnap

Ezután így szólt hozzájuk Jézus: "Vajon azért veszik-e elő a lámpást, hogy a véka alá tegyék, vagy az ágy alá? Nem azért, hogy a lámpatartóba tegyék? Mert nincs semmi rejtett dolog, ami ki ne derülne, és semmi titok, ami napfényre ne jutna. Ha valakinek van füle a hallásra, hallja!" Ezt is mondta nekik: "Vigyázzatok, hogy mit hallotok! Amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek nektek, sőt ráadást is adnak. Mert akinek van, annak adatik, és akinek nincs, attól az is elvétetik, amije van."

Mk 4,21-25.

MEGTANULNI FIGYELNI

Bizony mondom nektek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van. (Jn 5,24)

A férjemmel már 20 éve figyeljük együtt a madarakat. Énekükről felismerjük, hogy melyik van közel, és így könnyebben észre tudjuk venni őket. Az elején csupán néhány madárdalt ismertem fel, most már azonban a területünkön élő valamennyi madár énekét ismerem.
Egyik tavaszi reggelen az erdőben sétáltunk, és csendben figyeltük a madarakat. A reggeli madárdal Jézusnak a mai olvasmányban idézett szavait juttatta eszembe: "Vigyázzatok arra, hogy mit hallotok!" (Mk 4,24) Elgondolkoztam: Vajon figyelek-e eléggé Isten igéjére? Összpontosítok-e rá annyira, mint a madarak énekének felismerésére?
Ha kellő figyelmet szentelünk a Szentírásnak, az igehirdetéseknek, és Isten szívünkhöz szóló szavának, ez segíti lelki fejlődésünket. Ha olyan alaposan koncentrálunk minden érzékünkkel erre, ahogyan én tettem azt a madárénekek megfigyelésekor, növekedhetünk a megismerésben és a bölcs meglátásokban. De ha nem figyelünk, elveszíthetjük a készséget Krisztus és az Isten országának érzékelésére. Határozzuk hát el magunkat, hogy eltökéltséggel és nagy figyelemmel fordulunk Istenhez, hogy elmélyíthessük hitünket.

Imádság: Drága Urunk, segíts figyelni rád, hogy növekedhessünk a hitben és a te megismerésedben. Ámen.

Hogyan figyelhetnék ma jobban Istenre?
Eugenie Daniels (Massachusetts, USA)

IMÁDKOZZUNK A HALLÁSSÉRÜLTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek