2017. május 8. hétfő

Legyetek tehát Isten követői, mint szeretett gyermekei, és éljetek szeretetben, ahogyan a Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk "áldozati ajándékul, az Istennek kedves illatként." Ellenben paráznaság, bármiféle tisztátalanság vagy nyerészkedés még szóba se kerüljön közöttetek, ahogyan ez szentekhez méltó; se szemérmetlenség, se ostoba beszéd vagy kétértelműség: ami nem illik, hanem inkább a hálaadás. Hiszen jól tudjátok, hogy egyetlen paráznának, tisztátalannak vagy nyerészkedőnek, azaz bálványimádónak sincs öröksége a Krisztus és az Isten országában. Senki meg ne tévesszen titeket üres beszédével, hiszen éppen ezekért sújtja Isten haragja az engedetlenség fiait. Ne vegyetek tehát részt ezekben. Mert egykor sötétség voltatok, most azonban világosság vagytok az Úrban: éljetek úgy, mint a világosság gyermekei. A világosság gyümölcse ugyanis csupa jóság, igazság és egyenesség. Ítéljétek meg tehát, mi kedves az Úrnak, és ne vegyetek részt a sötétség haszontalan cselekedeteiben, hanem inkább leplezzétek le ezeket. Mert amiket titokban tesznek, azokról még beszélni is szégyen, de mindaz, amit a világosság leleplez, nyilvánvalóvá lesz. Mert minden, ami nyilvánvalóvá lett, az világos. Ezért mondja: "Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus."
Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak. Éppen azért: ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata.
Ne részegeskedjetek, mert a borral léhaság jár együtt, hanem teljetek meg Lélekkel, mondjatok egymásnak zsoltárokat, dicséreteket és lelki énekeket; énekeljetek és mondjatok dicséretet szívetekben az Úrnak, és adjatok hálát az Istennek, az Atyának mindenkor mindenért, a mi Urunk Jézus Krisztus nevében.

Ef 5,1-20.

AZ IDŐ OKOS FELHASZNÁLÁSA

Jól vigyázzatok, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak. (Ef 5,15-16)

Életem egy szakaszában, amikor eltávolodtam Istentől, hírt kaptam, hogy egyik legjobb gyermekkori barátnőm tragikus közlekedési balesetben meghalt. A hír olyan fájdalmasan érintett, mintha én magam is meghaltam volna. De azt is eredményezte, hogy egészen másképp tekintettem saját életemre, és visszatértem Istenhez. A legfájdalmasabb az volt, hogy ilyen tragikus eseménynek kellett bekövetkeznie ahhoz, hogy magamba szálljak, és újra keressem Istent? Mint az élet sok titka, ez is megválaszolatlan maradt. Az egyetlen, amit bizonyossággal tudok, hogy soha többé nem akarok elfordulni Uramtól, szerető Mennyei Atyámtól, aki életet adott nekem.
Sokan talán jobb anyagi körülményekre, társadalmi pozíciókra és elismerésre törekszünk, de elfelejtjük, hogy az Úr adta nekünk az életet, amelyet olyan nagy becsben tartunk. Ha azon kapom magam, hogy nagyon küzdök a sikerért, meg kell kérdeznem: valóban jóra használom az időmet? Úgy élek-e, mintha ez lenne az utolsó napom? Az ilyen kérdések segítenek átformálni gondolkodásomat. Isten, aki gazdag a megbocsátásban, újra és újra lehetőséget ad a helytelen cselekedetek megbánására. Ha élünk ezzel, megtapasztalhatjuk az újjászületést.

Imádság: Drága Istenünk, emlékeztess, hogy te adsz nekünk életet! Segíts megbecsülnünk azt! Ámen.

Életünk minden napja Isten szent ajándéka.
Wendy Orellana (Barquisimeto, Venezuela)

IMÁDKOZZUNK A KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ÁLDOZATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek