2017. május 9. kedd

"Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert tizedet adtok a mentából, a kaporból és a köményből, de elhagytátok mindazt, ami a törvényben ezeknél fontosabb: az igazságos ítéletet, az irgalmasságot és a hűséget; pedig ezeket kellene cselekedni, és azokat sem elhagyni. Vak vezetők: kiszűritek a szúnyogot, a tevét pedig lenyelitek." "Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert megtisztítjátok a pohár és a tál külsejét, belül pedig tele van rablásvággyal és féktelenséggel. Vak farizeus, tisztítsd meg először a pohár és a tál belsejét, hogy azután a külseje is tiszta legyen!"

Mt 23,23-26.

TISZTA LÁTÁS

Hagyjatok fel vétkeitekkel, amelyeket elkövettetek, és újuljatok meg szívetekben és lelketekben! (Ez 18,31)

Úgy tűnt, hogy a tél hónapokig elhúzódik, és a házunk ablakait vékony homályos réteggel vonta be. A tavasz első szép napján a feleségem lemosta az ablakokat. Egymás után sikálta és tisztította őket. Később, amikor kinéztünk az egyik ablakon, megszólalt: "Milyen ragyogó és új képet mutat a világ a tiszta ablakokon át!"
Ez a kép arra emlékeztetett, mennyire megváltozott a látásom, amikor elfogadtam Krisztust. Hirtelen minden és mindenki olyan megszenteltnek tűnt. Mindenütt észrevettem Isten jelenlétét. Rácsodálkoztam, miért is nem vettem észre ezeket olyan hosszú ideig. Aztán persze rájöttem, hogy nem a világ változott meg, hanem én.
Valóban sok gonoszság van a világban, de Isten szeretete mindig munkálkodik. Isten bűnbánatra hív, és hogy törekedjünk a tiszta szívre. A meg nem bánt bűnnel való együttélés minden nap sötét és nyugtalanító érzést nyújt. A bűnbánat és a megbocsátás által minden napunk ragyogó tiszta lesz. A változás olyan lehet, mintha új életet kezdenénk.

Imádság: Drága Istenünk, töltsd meg szívünket szereteteddel, hogy megoszthassuk azt a körülöttünk élőkkel. Ámen.

Isten szeretete az új élet ragyogásával tölt be minket.
Gale A. Richards (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY ISTEN MUNKÁJÁNAK ESZKÖZEI LEHESSÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek