2017. május 11. csütörtök

Mivel járuljak az ÚR elé? Hajlongjak-e a magasságos Isten előtt? Talán égőáldozattal járuljak elébe, esztendős borjakkal?
Talán kedvét leli az ÚR a kosok ezreiben, vagy az olajpatakok tízezreiben? Talán elsőszülöttemet áldozzam bűnömért, drága gyermekemet vétkes életemért?
Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az ÚR! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben.

Mik 6,6-8.

VÁLTOZATLAN ÉRTÉKEK

Mit kíván tőled az Úr! Élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben. (Mik 6,8)

Eligazítást kérve megkérdezte a városunkba érkező barátom: A bolt az utca jobb vagy bal oldalán van? Attól függ, melyik irányból érkezel - válaszoltam. Ha a cukorgyár felől, akkor az utca bal oldalára esik. Úgy tűnt, hogy ez nem segítség, ezért csak azt mondtam, hogy az utca nyugati oldalán. A nyugat - hasonlóan az északhoz, kelethez és délhez - független attól, merről jövünk.
Az életünk bizonyos kérdései egyéni választásainktól függnek: ruházat, ennivaló, hobbi. De a keresztények számára a könyörület, őszinteség, béketeremtés és igazságosság nem alku tárgya. Jézus arra hívott bennünket, hogy gyakoroljunk könyörületet és őszinteséget, keressük a békét és az igazságosságot, és legyünk Istenhez hűségesek minden helyzetben. A keresztény életnek ezen irányai annyira változatlanok, mint a négy világtáj. Ezek azok a normák, melyek szerint Jézus élt, és amire elhívott minket is.

Imádság: Istenünk, hálát adunk a tőled kapott lehetőségekért. Segíts, hogy tiszteletben tartsuk Jézus békére és könyörületre való hívását. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is, mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma és bocsásd meg vétkeinket... Ámen." (Mt 6,9-13)

Jézus könyörületes, őszinte, békés és igazságos életre hív.
Philip A. Rice (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK A VÁROSUNKBA ÉRKEZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek