2017. máj. 14. vasárnap

Akkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy tegye rájuk a kezét, és imádkozzék értük. A tanítványok azonban rájuk szóltak. De Jézus ezt mondta: "Engedjétek, és ne akadályozzátok, hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek, mert ilyeneké a mennyek országa." Azután rájuk tette a kezét, és eltávozott onnan.

Mt 19,13-15.

A HIT MAGVAI

Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól. (Péld 22,6)

A szüleim örmény származásúak. Az édesanyámat Zabelnek vagy másként Isabelnek hívták. Istennek adok hálát szüleimért és a családi ima örökségéért.
Szeretettel emlékszem vissza, ahogy édesanyám minden este földre rakta a megkopott szőnyeget. Ő, édesapám, három testvérem és én körbeültünk, amikor anyám felolvasta a napi áhítatot. Aztán kinyitotta a Bibliáját, és a saját nyelvén olvasta a Szentírást. Figyelmesen hallgattuk. Elmondtuk a gondolatainkat, és utána édesanyánk megkért, hogy kapcsolódjunk be az imádságba.
Ma én is minden napot azzal kezdek, hogy elolvasok egy szentírási részt egy áhítattal együtt a Csendes Percek spanyol nyelvű kiadásából. A világ különböző részein élő testvéreink gondolatai meggazdagítják az életemet. Nagy becsben tartom a hit magvait, melyeket édesanyám elültetett bennünk, az elmélkedésre, a bibliaolvasásra és imádságra való nevelését. Nagy hite azóta is inspirál, és segít arra összpontosítanom, hogy életemben Isten akarata legyen a középpontban.

Imádság: Teremtő Istenünk, hálát adunk neked azok tanításáért és vezetéséért, akik hite megalapozta saját lelki formálódásunkat. Ámen.

Hogyan ültethetem el a hit magvait másokban?
Rebeca Boyadjian Fahmazian (Uruguay)

IMÁDKOZZUNK OLYAN GYEREKEKÉRT, AKIKNEK NINCS TÁMOGATÓ CSALÁDJUK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek