2017. május 15. hétfő

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát. Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét. Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel! Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.

2Kor 5,17-21.

AZ ÚJ ÉNEM

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. (2Kor 5,17)

Az egyik kedvenc helyem a Biblia olvasására és áhítatra a konyha melletti szobában van egy kandalló és sok ablak közelében. Ebben a békés, festői környezetben legelő őzeket látok, fenyőfák hajladoznak a szélben, és madarak etetik fiókáikat. Amikor a reggeli eget nézem, figyelmemet megragadja, ahogy a felhők folyamatosan változnak méretükben és formájukban.
A felhők változása arra emlékeztet, hogy Isten folyamatosan teremt és újjáteremt, mindent újjá alakítva. Mióta Krisztus belépett az életembe, gyökeresen megváltoztam. Korábbi természetem megújult. Naponta szükségem van Isten erejére, mert nem vagyok képes saját erőmből megváltozni. Az életem folyamatos munka. Még nem vagyok az, akinek lennem kellene, de Istennek hála, már nem vagyok az sem, aki voltam. Isten csodálatos kegyelme és átformáló ereje Jézus Krisztus képére formál engem.

Imádság: Teremtő Istenünk, hálát adunk, hogy hibáink mögött látod, hogy szükségünk van szabadításodra. Bocsáss meg nekünk, és segíts bennünket, hogy egyre jobban hasonlítsunk Krisztusra. Ámen.

A bővelkedő élet Isten szeretetének és megmentő kegyelmének elfogadásával kezdődik.
John I. Penn (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK MEGBOCSÁTÁSÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek