2017. máj. 17. szerda

Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom. És ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és ha teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok. És ha szétosztom az egész vagyonomat, és testem tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem: semmi hasznom abból. A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik. De legyen bár prófétálás: el fog töröltetni; legyen nyelveken való szólás: meg fog szűnni; legyen ismeret: el fog töröltetni. Mert töredékes az ismeretünk és töredékes a prófétálásunk. Amikor pedig eljön a tökéletes, eltöröltetik a töredékes. Amikor gyermek voltam, úgy szóltam, mint gyermek, úgy éreztem, mint gyermek, úgy gondolkoztam, mint gyermek; amikor pedig férfivá lettem, elhagytam a gyermeki dolgokat. Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten. Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.

1Kor 13,1-13.

A JÉGKRÉM ÁRUS

Ha teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok. (1Kor 13,2)

6-7 éves koromban a jégkrém árus rendszeresen jött fehér kis teherautójával az utcánkba, és a jól ismert dallamot csilingelte. Ez a gyerekeknek vezényszóként hangzott, és azt jelentette, hogy a tízcenteseikből vehetnek jégkrémet. Távolról figyeltem őket, mert nálunk nem voltak jégkrémre költhető kallódó centek. Egy nap a bácsi odahívott magához, és megkérdezte, hogy az udvarunkban lévő kert az enyém-e. Mondtam, hogy igen, mire ő elárulta, hogy nagyon szereti a répát. Ha adok neki néhány szálat, akkor ő ad jégkrémet. Persze rohantam a kertbe, kihúztam néhány répát, majd visszaszaladtam a jégkrémért. Jó darabig folytattuk a répa-jégkrém cserekereskedelmet.
Később értettem meg, milyen rendes volt velem. Egyáltalán nem éreztette, hogy alamizsnát kapok, vagy olyan lennék, akit sajnálni kell. Tisztelettel bánt velem a barátaim előtt. Anélkül, hogy tudtam volna, Isten szeretetét közvetítette felém.
A kegyelem egyszerű tettei segíthetnek egy rossz napot, sőt akár egy rossz gyermekkort átvészelni. Soha nem felejtem el a jégkrém árus ajándékát. Amikor valakit szeretünk, akkor Pál szavait visszhangozzuk: "ezek közül pedig legnagyobb a szeretet".

Imádság: Urunk, köszönjük azokat, akik a szeretetedet mutatták nekünk. Segíts, hogy Krisztus kezei és lábai lehessünk azok számára, akiknek szükségük van ránk. Ámen.

A részvét cselekedetei Isten szeretetét mutatják.
Grace Epperson (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK OLYAN GYERMEKEKÉRT, AKIKNEK NEM JUT ELÉG ÉTEL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek