2017. május 18. csütörtök

Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt.
Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a meghalásnak. Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az ültetvény kitépésének.
Megvan az ideje az ölésnek, és megvan az ideje a gyógyításnak. Megvan az ideje a rombolásnak, és megvan az ideje az építésnek.
Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak.
Megvan az ideje a kövek szétszórásának, és megvan az ideje a kövek összerakásának. Megvan az ideje az ölelésnek, és megvan az ideje az öleléstől való tartózkodásnak.
Megvan az ideje a megkeresésnek, és megvan az ideje az elvesztésnek. Megvan az ideje a megőrzésnek, és megvan az ideje az eldobásnak.
Megvan az ideje az eltépésnek, és megvan az ideje a megvarrásnak. Megvan az ideje a hallgatásnak, és megvan az ideje a beszédnek.
Megvan az ideje a szeretetnek, és megvan az ideje a gyűlöletnek. Megvan az ideje a háborúnak, és megvan az ideje a békének.

Préd 3,1-8.

EGY ÉDESANYA AJÁNDÉKA

Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a meghalásnak. (Préd 3,1-2)

Édesanyám anyák napján hunyt el, mikor azt szoktuk ünnepelni, hogy ő életet adott nekem, és meghallotta első lélegzetvételemet. De azon az anyák napján utolsó lélegzeténél én mondtam neki, mennyire szeretem. Azok a drága ismeretek jártak a fejemben, melyekre ő tanított, mint például mennyire fontos a Bibliát tanulmányozni.
A veszteség egy másik időszakában a férjem halála miatt öntött el a bánat. Súlyos depresszióba estem. Fel kellett adnom a karrieremet, és az öngyilkosságot fontolgattam, mert nem láttam kiutat. Lassan, a megfelelő kezelés és orvos segítségével, egy jobb lelki, fizikai és érzelmi egészségi állapotba kerültem. Amikor felépültem, édesanyám egy másik tanítása segített: Az élet útja nehéz, sőt néha lehetetlennek tűnik, de Isten mindig velem lesz egész életemben, még a kétkedés pillanataiban is.
Most már anyák napján a vele kapcsolatos emlékeket ünneplem. Hálát adok Istennek anyukám rendíthetetlen hitének örökségéért és a leckékért, melyekre mindennapi keresztény élete során tanított.

Imádság: Istenünk, köszönjük a leckéket, amiket azoktól tanulhattunk, akiknek megingathatatlan a hitük. Ámen.

Megtalálhatjuk Istent a hétköznapjainkban is.
Alice M. Nathan (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉDESANYJUKAT GYÁSZOLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek