2017. május 19. péntek

"Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi; és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad, összegyűjtik valamennyit, tűzre vetik és elégetik. Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek."
"Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben. Ha parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok a szeretetemben, ahogyan én mindig megtartottam az én Atyám parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök teljessé legyen." "Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket. Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. Többé nem mondalak titeket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Titeket azonban barátaimnak mondalak, mert mindazt, amit hallottam az én Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. "Ezeket azért parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást."

Jn 15,1-17.

JÓL HANGOLD A SZÍVED

Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. (Jn 15,4)

Egy reggel azt a dallamot dúdoltam, amit az iskolai ballagási ünnepségen az osztálytársaimmal és még sok diákkal énekeltünk. A dal azt emeli ki, hogy mennyire fontos reggel, délben és este imádkozni, hogy "a szívünket jól hangoljuk". Azon gondolkodtam, vajon mit jelent az, hogy "a szívünket jól hangoljuk". Ahogy a választ kerestem, eszembe jutott, miként állítom be a TV-t vagy a rádiót minden nap. Ahhoz, hogy a legjobban hallható legyen, a megfelelő hanghullámra kell hangolni.
Emberként Isten képmására teremtettünk. Akkor vagyunk a legjobb formában, ha szívünk Jézusra van hangolva. Jézus a szőlőtő és a szőlővesszők képével buzdítja tanítványait, hogy maradjanak kapcsolatban vele. Ő az új élet forrása. (Jn 15,1-8)
A fent idézett vers arra emlékeztet, hogy a szőlővessző élete csak akkor biztosított, ha a szőlőtőhöz kötődik. A szőlővesszők nemcsak az életet kapják a tőtől, hanem a lényében is osztoznak. Ugyanígy, a Krisztushoz, vagyis a szőlőtőhöz kapcsolódó hívők is elkezdik visszatükrözni őt, ahogy új életet kapnak tőle. A Jézushoz kapcsolódás képessé tesz minket, hogy olyanokká válhassunk, akiknek Isten látni akar.

Imádság: Drága Istenünk, segíts a szívünket Jézusra, az élet forrására hangolni! Ámen.

Akkor vagyok a legjobb, amikor Jézushoz kapcsolódom.
Maaraidzo E. Mutambara (Mutare, Zimbabwe)

IMÁDKOZZUNK A TANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek