2017. máj. 20. szombat

Az ÚR pedig azt mondta: Megláttam népem nyomorúságát Egyiptomban, és meghallottam kiáltozásukat a sanyargatók miatt, mert ismerem fájdalmukat. Le is szállok, hogy kimentsem őket Egyiptom hatalmából és elvigyem őket arról a földről egy jó és tágas földre, tejjel és mézzel folyó földre: a kánaáni, a hettita, az emóri, a perizzi, a hivvi és jebúszi nép helyére. Bizony, eljutott hozzám Izráel fiainak segélykiáltása; látom is, hogy mennyire sanyargatják őket az egyiptomiak. Most azért menj! Elküldelek a fáraóhoz, vezesd ki népemet, Izráel fiait Egyiptomból! Mózes azt felelte erre az Istennek: Ki vagyok én, hogy a fáraóhoz menjek, és kihozzam Izráel fiait Egyiptomból? De Isten azt mondta: Bizony, én veled leszek. Ez lesz annak a jele, hogy én küldelek: Amikor kivezeted a népet Egyiptomból, ennél a hegynél fogjátok tisztelni az Istent.

2Móz 3,7-12.

KIFOGÁSOK, KIFOGÁSOK

Bizony, én veled leszek! Ez lesz annak a jele, hogy én küldelek: Amikor kivezetted a népet Egyiptomból, ennél a hegynél fogjátok áldozattal szolgálni az Istent. (2Móz 3,12)

Vannak hibáim, és talán túl gyakran is újabb dolgot fedezek fel, amit nem jól csinálok. Általában úgy reagálok, hogy a szabad időmet a TV előtt heverve töltöm el. Ott legalább nem tudok hibázni, hacsak nem esem le az ágyról alvás közben. Néha kifogásként használom a gyengeségeimet, hogy ne kelljen semmit se tennem. Akkor azt mondhatom: "Ezt nem tudom elvégezni, mert túl fáradt vagy elfoglalt vagyok."
Sokan kerestek kifogásokat a Biblia szereplői közül, még Mózes is. A mai olvasmányban Isten látja, milyen elnyomásban élnek az izraeliek, ezért azt akarja, hogy Mózes kivezesse őket Egyiptomból. Mózes így ellenkezik: "Ki vagyok én, hogy odamehetnék a fáraóhoz, és kihozhatnám Izrael fiait Egyiptomból?" Mózes kifogása sokban hasonlít az én kifogásaimhoz. "Nem tudom megcsinálni. Túl sok a hibám. Mást kérjél." De Isten biztosítja Mózest, és engem is: "Veled leszek!"
Sokszor csak a hibáinkra összpontosítunk, és azt gondoljuk, hogy nem vagyunk elég okosak, tehetségesek, vagy ékesszólók. De Isten nem fog okosabbá, tehetségesebbé, vagy érthetőbbé változtatni minket. Ehelyett azt ígéri, hogy velünk marad, és egyedül erre van szükségünk.

Imádság: Drága Istenünk, légy velünk, és add meg, amire szükségünk van ahhoz, hogy teljesítsük akaratodat! Ámen.

Isten hiányosságaink ellenére velünk van és bátorságot ad.
Bob La Forge (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK BÁTORSÁGRA VAN SZÜKSÉGÜK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

Legújabb kommentek