2017. május 21. vasárnap

Jézus ezután elment a Galileai-tengernek, a Tiberiás tavának túlsó partjára. Nagy sokaság követte őt, mert látták azokat a jeleket, amelyeket a betegeken tett. Jézus pedig felment a hegyre, és ott leült a tanítványaival együtt. Közel volt a húsvét, a zsidók ünnepe. Amikor Jézus körültekintett és látta, hogy nagy sokaság közeledik hozzá, így szólt Fülöpnek: "Honnan vegyünk kenyeret, hogy ezek ehessenek?" Ezt pedig azért kérdezte tőle, hogy próbára tegye, mert ő már tudta, mit fog tenni. Fülöp így válaszolt neki: "Kétszáz dénár árú kenyér sem elég nekik, hogy mindenki kapjon valami keveset." Egyik tanítványa, András, a Simon Péter testvére így szólt hozzá: "Van itt egy gyermek, akinél van öt árpakenyér és két hal, de mi ez ennyinek?" Jézus ezt mondta: "Ültessétek le az embereket." Nagy fű volt azon a helyen. Letelepedtek tehát a férfiak, szám szerint mintegy ötezren. Jézus pedig vette a kenyereket, hálát adott, és kiosztotta az ott ülőknek; ugyanúgy osztott a halakból is, amennyit kívántak. Amikor pedig jóllaktak, így szólt tanítványaihoz: "Szedjétek össze a felesleges darabokat, hogy semmi ne menjen kárba." Összeszedték tehát, és tizenkét kosarat töltöttek meg az öt árpakenyérből való darabokkal, amelyek feleslegesek voltak azoknak, akik ettek.

Jn 6,1-13.

APRÓ TETTEK

Van itt egy gyermek, akinél van öt árpakenyér és két hal, de mi ez ennyi embernek? (Jn 6,9)

Egyik reggel, mikor locsoltam a növényeimet a verandán, észrevettem, hogy a kedvenc növényem hervadozik. A virágok elkezdtek fakulni. Csak egy kevés víz maradt a locsolókannában, azt a virágra öntöttem, és gondoltam, majd később visszajövök, és jobban meglocsolom. Elfoglalt voltam aznap, úgyhogy elfelejtettem visszamenni.
Sokkal később, mikor kimentem a verandára, észrevettem, hogy az elszáradt növény feléledt, és a virágai ismét pompáznak. Ez a pár csepp víz ismét gyönyörűvé varázsolta a növényt.
Rájöttem, hogy a hitünk megélése is hasonló módon működhet. Úgy érezzük, hogy ha nem teszünk nagy vagy jelentős dolgokat, nem tudunk segíteni valakinek. De sokszor kis gesztusok is nagy változást hozhatnak. Egy jókor, jó helyen mondott szó mindent megváltoztathat. Hasonlóan a mai bibliai történethez, amiben egy fiú felajánlotta az árpakenyerét és a kevés halát, az Isten nevében végzett apró tettek csodákhoz vezethetnek.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy megosszuk ajándékainkat, még ha kicsinek is látszanak. Add, hogy ezek csodákhoz vezessenek mások életében. Ámen.

Megoszthatom Isten szeretetét egy apró kedvességgel.
Mary Beth Rademaker (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM JUTNAK TISZTA VÍZHEZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek