2017. május 22. hétfő

Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR? Ő a földkerekség teremtője, nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen.
Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi.
Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak.
De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.

Ézs 40,28-31.

A VÁRAKOZÁS IDEJE

De még vár az Úr, hogy megkegyelmezhessen. (Ézs 30,18)

Mostanában, amikor orvosi vizsgálatok eredménye miatt aggódtam, végiggondoltam, hogy életem során milyen alkalmakkor kellett várakoznom. Vártam a férjemre, hogy visszatérjen a háborúból, vártam a gyermekemet, hogy megszülessen, vártam, hogy a szeretteim visszanyerjék egészségüket valamilyen betegség vagy műtét után, és várakoztam a gyászolókkal. Sokszor türelmetlen voltam vagy aggódtam, mert tudtam, hogy nem én irányítom a helyzetet és annak alakulását. Még mikor örömteli dolgokra vártam, például házasság vagy nyaralás, akkor is voltak aggodalmas pillanataim.
A fenti igéhez hasonló bibliai részek olvasása által megláttam, hogy Isten megérti, ha nyugtalanok vagyunk a várakozás idején, és bátorít minket, hogy türelmesek legyünk, és várjunk őrá. Most már tudom, hogy Isten mindig jelen van, még akkor is, ha várakozunk, vagy bizonytalanok vagyunk a várakozásunk eredményében. Imádkozhatunk, miközben csendben vagyunk, és az Urat várjuk (Zsolt 37,7). Ilyen várakozásnál az aggodalmunkat békesség váltja fel.

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük vezetésedet, és erődet a bizonytalanság idején. Taníts minket türelmesnek és békésnek lenni, a te igédben megnyugodni! Ámen.

Isten velem vár.
Lois M. Baker (Arkansas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ AGGÓDVA VÁRAKOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek