2017. máj. 23. kedd

Ellenben azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem a Krisztusért. Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének páratlan nagyságáért. Őérte kárba veszni hagytam, és szemétnek ítélek mindent, hogy Krisztust megnyerjem. Hogy kitűnjék rólam őáltala: nincsen saját igazságom a törvény alapján, hanem a Krisztusba vetett hit által van igazságom Istentől a hit alapján, hogy megismerjem őt és feltámadása erejét, valamint a szenvedéseiben való részesedést, hasonlóvá lévén az ő halálához, hogy valamiképpen eljussak a halottak közül való feltámadásra.
Nem mintha már elértem volna mindezt, vagy már célnál volnék, de igyekszem, hogy meg is ragadjam, mert engem is megragadott a Krisztus Jézus. Testvéreim, én nem gondolom magamról, hogy már elértem, de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért.
Akik tehát tökéletesek vagyunk, így gondolkozzunk, és ha valamit másképpen gondoltok, azt is kijelenti majd Isten nektek; ellenben amire eljutottunk, aszerint járjunk.

Fil 3,7-16.

NINCS SAJNÁLKOZÁS

Ne mondd azt, hogy miért voltak jobbak a hajdani napok a mostaniaknál, mert nem bölcs dolog, ha ilyet kérdezel! (Préd 7,10)

Tavaszi nagytakarítás közben egy poros táskára akadtam. Azt gondoltam, hogy tömve van haszontalan papírokkal. Ehelyett régi leveleket, képeslapokat és fényképeket találtam benne a középiskolai ballagásom idejéből.
Az élet nem volt mindig kedves hozzám, Isten mégis sokféleképpen megáldott. De ahogy ezeket a megörökített pillanatokat néztem, mikor az élet még csupa ígéret és lehetőség volt, úgy éreztem, mindaz, amit az életben elértem, pusztán kudarc és középszerűség. Sóvárogtam a korábbi idők után, mikor minden egyszerűbbnek és biztonságosabbnak látszott. Arra gondoltam, milyen jó lenne megváltoztatni a rossz döntéseket, amiket meghoztam, mert akkor megváltoztathatnám a keserű következményeket is.
Az élet azonban akkor sem volt egyszerűbb. A nehéz évek alatt érettebb lettem. Isten bölcsességre tanított, és a hit emberévé formált. Ha újjászületünk, a megváltás által a mennyei otthonunk felé tartunk. A cél nem mögöttünk van; semmi haszna visszamenni. Sok mindent jelenthet számunkra az élet Krisztusban, de az sohasem lehet a sajnálkozás.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy felszabadítasz minket a múlt terhei alól. Vezess a terved szerinti életre! Ámen.

A Krisztusban kapott jövőm túlragyogja múltam fájdalmait.
Jeff Riley (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÖZÉPISKOLÁBÓL ELBALLAGÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek