2017. május 24. szerda

Abban az órában odamentek a tanítványok Jézushoz, és megkérdezték tőle: "Ki a nagyobb a mennyek országában?" Jézus odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította, és ezt mondta: "Bizony, mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát megalázza magát, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennyek országában. És aki befogad egy ilyen kisgyermeket az én nevemben, az engem fogad be.

Mt 18,1-5.

A LÁNYOM PÉLDÁJA

Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy így mennyei Atyátoknak fiai legyetek. (Mt 5,44-45)

Egyik nap, mikor hazajött a kislányom az iskolából, ezt mondta: "A legjobb barátomnak születésnapi partija lesz, és már kiosztotta a meghívókat." Megkérdeztem, hogy őt is meghívta-e. Azt felelte: "Nem. Elfelejtett meghívni. De semmi baj." Minden szomorúság és csalódás nélkül mesélt tovább vidáman az iskoláról.
Emlékszem, milyen csalódott és dühös voltam, mikor az egyik munkatársam nem hívott meg a születésnapi partijára. Nehezteltem rá emiatt.
De Jézus arra emlékeztet minket, hogy legyünk olyanok, mint a kisgyermekek. A lányom válasza nagyon jó példája annak, hogy milyen hozzáállást szeretne látni tőlünk Jézus. Nem vette sértésnek és nem bánkódott a barátja hibáján. Sokszor mi nem tudunk ilyen egyszerűen reagálni, ezért van tele a világ bosszúval, gyilkossággal és háborúval. Kislányom példája arra késztetett, hogy leboruljak Isten elé, és az ő megbocsátásáért és vezetéséért imádkozzam.

Imádság: Drága Úr Jézus, segíts követnünk tanításaidat! Ahogy te megbocsátasz nekünk, segíts, hogy mi is megbocsássunk azoknak, akik megbántottak minket. Ámen.

Példaképünk, Jézus megbocsátott azoknak, akik megbántották.
Amy Sutikdja (Észak-Rajna-Vesztfália, Németország)

IMÁDKOZZUNK AZ ELLENSÉGEINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek