2017. máj. 26. péntek

Mózes pedig apósának, Jetrónak, Midján papjának a juhait legeltette. Egyszer a juhokat a pusztán túlra terelte, és eljutott az Isten hegyéhez, a Hórebhez. Ott megjelent neki az ÚR angyala tűz lángjában egy csipkebokor közepéből. Látta ugyanis, hogy a csipkebokor tűzben ég, de mégsem ég el a csipkebokor. Akkor ezt mondta Mózes: Odamegyek, és megnézem ezt a nagy csodát: miért nem ég el a csipkebokor? Amikor az ÚR látta, hogy odamegy megnézni, kiáltott neki Isten a csipkebokor közepéből, és ezt mondta: Mózes! Mózes! Ő pedig így felelt: Itt vagyok! Isten ekkor azt mondta: Ne jöjj közelebb! Oldd le sarudat a lábadról, mert szent föld az a hely, ahol állasz! Majd ezt mondta: Én vagyok atyádnak Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákób Istene. Ekkor elrejtette Mózes az arcát, mert félt rátekinteni az Istenre. Az ÚR pedig azt mondta: Megláttam népem nyomorúságát Egyiptomban, és meghallottam kiáltozásukat a sanyargatók miatt, mert ismerem fájdalmukat. Le is szállok, hogy kimentsem őket Egyiptom hatalmából és elvigyem őket arról a földről egy jó és tágas földre, tejjel és mézzel folyó földre: a kánaáni, a hettita, az emóri, a perizzi, a hivvi és jebúszi nép helyére. Bizony, eljutott hozzám Izráel fiainak segélykiáltása; látom is, hogy mennyire sanyargatják őket az egyiptomiak. Most azért menj! Elküldelek a fáraóhoz, vezesd ki népemet, Izráel fiait Egyiptomból! Mózes azt felelte erre az Istennek: Ki vagyok én, hogy a fáraóhoz menjek, és kihozzam Izráel fiait Egyiptomból? De Isten azt mondta: Bizony, én veled leszek. Ez lesz annak a jele, hogy én küldelek: Amikor kivezeted a népet Egyiptomból, ennél a hegynél fogjátok tisztelni az Istent.

2Móz 3,1-12.

MI A KÖVETKEZŐ?

Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk. (Ef 2,10)

Mózest csecsemőként mentették meg, majd a fáraó palotájában nőtt fel, részesülve a királyi családnak járó előnyökből. Azonban amikor igazságot akart szolgáltatni, szörnyűséges, megfontolatlan cselekedete egy ember életébe került, majd hogy a sajátját megvédje, menekülnie kellett. A mai olvasmányunkban pedig Mózes már a semmi közepén juhokat terelget. Ezután Isten új célt ad Mózesnek.
Lehet, közülünk néhányan amiatt aggódnak, hogy az életük legjelentősebb szakaszát már maguk mögött hagyták. Lehet, hogy feladtunk egy jó karriert, hogy gyermekeinket nevelhessük, ám most, ha körülnézünk, már üres a "fészek". Talán tudásunkat többé már nem értékelik a szakmánkban olyan nagyra, vagy a nyugdíjba vonulás ismeretlenségével kell szembenéznünk. Nem számít, hogy épp hol tartunk az életben, Isten fontos munkát bíz ránk. Lehet, csak olyan egyszerűt, mint buzdító üzenetek küldése, de lehet, hogy olyan összetettet, hogy kormányunknak dolgozva gazdasági változást hozzunk, vagy egy konfliktus megoldását elősegítsük. Bármi is legyen a feladatunk, csakúgy, mint Mózesnek, Isten azt üzeni: "Bizony, én veled leszek." (2Móz 3,12)

Imádság: Istenünk, segíts, hogy hűségesen szolgáljunk életünk minden szakaszában! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Hajlandó vagyok igent mondani Isten nekem szánt céljára?
Gail Parker (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK VÁLTOZÁSSAL NÉZNEK SZEMBE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek