2017. május 27. szombat

Mi haszna van a munkásnak abból, amiért fáradozik? Láttam azokat a bajokat, amelyeket Isten azért adott az embereknek, hogy bajlódjanak velük. Szépen megalkotott mindent a maga idejében, az örökkévalóságot is az emberi értelem elé tárta, de az ember mégsem tudja felfogni Isten alkotásait elejétől végig, amelyeket megalkotott. Rájöttem, hogy nincs jobb dolog, mint ha örül az ember, és a maga javára törekszik egész életében. De az is Isten ajándéka, hogy az ember eszik, iszik, és jól él fáradságos munkájából. Rájöttem, hogy mindaz, amit Isten tesz, örökké megmarad; nincs ahhoz hozzátenni való, és nincs belőle elvenni való. Azért rendezte Isten így, hogy féljék őt.

Préd 3,9-14.

AZ ÉLET REJTELMES DARABJAI

Mi haszna van a munkásnak abból, amiért fáradozik. Láttam azokat a bajokat, amelyeket Isten azért adott az embereknek, hogy bajlódjanak velük... de az ember mégsem tudja felfogni Isten alkotásait elejétől a végéig. (Préd 3,9-11)

Amikor a fiammal új kirakóst megyünk vásárolni, ő mindig a doboz külsején található kép alapján dönti el, melyiket válasszuk. De amikor először kinyitjuk a dobozt, a puzzle egyáltalán nem hasonlít a dobozon található képre; csak összekevert darabokat találunk egy zsákban.
Mindannyian találkozunk olyan megpróbáltatásokkal, amikor úgy érezzük, darabokra hullunk az aggodalom, düh vagy a szomorúság miatt. Lehet, hogy azt gondoljuk ilyenkor, összevisszaság van körülöttünk, csakúgy, mint a zsákban található puzzle darabok között. Isten azonban mindig a teljes képet látja. Ahogy a mai olvasmányban: "Szépen megalkotott mindent a maga idejében" (Préd 3,11).
Bár az élet terheket is hoz, Isten a fájdalom, szomorúság, aggodalom és gyász töredezett elemeiben azon munkálkodik, hogy ezekből valami szép és teljes egészet alkosson. Isten ismeri a bennünk rejlő lehetőségeket. Amikor a szívünk elnehezedik, és az erőnk elhagyni látszik, bízhatunk abban, hogy Istennel a kirakós minden eleme a helyére kerül.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy bízzunk az életünkben végzett folytonos munkádban! Ámen.

Életem "puzzle-je" gyönyörű Isten szemében.
Chelsia Calvert (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A JÁTÉKKÉSZÍTŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek