2017. május 30. kedd

Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt egyedül a hit? Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, valaki pedig ezt mondja nekik közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól, de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az? Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában.

Jak 2,14-17.

ISTEN GONDOSKODIK RÓLUNK

Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában. (Jak 2,17)

A peresztrojka, azaz a Szovjetunió politikai és gazdasági instabilitásának idején, sok orosz ember - féltve az életét - hátrahagyta szülőhelyét, vagyonát, otthonát, és olyan helyre menekült, ahol biztonságban tudhatta életét. A mi családunk Csecsenföldről menekült a Krasznodar régióba. Rendkívüli nélkülözésben és szegénységben éltünk egy sátorban. A helyzetünk reménytelen volt. Úgy tűnt, Isten magunkra hagyott.
Egy napon a metodista lelkész tért be hozzánk látogatóba. Látta, milyen nehéz az életünk. Sokáig beszélgettünk. Elmondtam neki, hogy híján vagyunk a pénznek és az élelemnek, és hogy sokat fázunk. A beszélgetésünk végén megkértem a lelkészt, hogy imádkozzon velem a családomért és a jövőnkért, de elutasította a kérésemet. "Nincs most időm imádkozni" - mondta, és sietve távozott. Ezután elsietett a boltba, hogy alapvető élelmet vásároljon, szerzett meleg téli gyerekruházatot, és ezt mind elhozta nekünk.
Miután a gyerekeket megetettük, és végre ismét melegben érezhették magukat, a lelkész azt mondta: "Most már kész vagyok veled imádkozni, és hálát adni Isten nagylelkűségéért. Tudod, Isten törődik veled, és ellátja szükségleteidet."

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy nem feledkezel meg a szegényekről, a rászorulókról és az éhezőkről. Segíts, hogy gondoskodóak és nagylelkűek legyünk velük! Ámen.

Néha Isten a mi cselekedeteinkkel válaszol az imádságokra.
Tatyana Azyavina (Krasznodar, Oroszország)

IMÁDKOZZUNK A MENEKÜLTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek