2017. június 5. hétfő

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa. Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében. Az ítélet pedig azt jelenti, hogy a világosság eljött a világba, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert a cselekedeteik gonoszak. Mert aki rosszat cselekszik, gyűlöli a világosságot, és nem megy a világosságra, hogy le ne lepleződjenek a cselekedetei. Aki pedig az igazságot cselekszi, a világosságra megy, hogy kitűnjék cselekedeteiről, hogy Isten szerint cselekedte azokat.

Jn 3,16-21.

VIRÁGTORTÁK

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (Jn 3,16)

Gyerekkoromban érmet nyerhettem volna fantasztikus "virágtorták" készítéséért. Számtalan órát töltöttem azzal, hogy mindenféle köveket gyűjtöttem nagymamám autófeljárójáról, majd szépen elhelyeztem őket a régi tortaformában. A legjobb rész az volt, amikor a végén elsimítottam a tortám tetejét, és kidíszítettem a leggyönyörűbb virágokkal, amiket találtam. Élénken emlékszem, hogy mindig a legszebb, legszínesebb virágokat téptem le. Nagymamám soha nem szólt érte, hogy a leggyönyörűbb virágait pocsékolom el az alkotásaimhoz. Hajlandó volt a legjobbat feláldozni, hogy engem boldoggá tegyen.
Erről a szeretetről Isten önzetlen szeretete jut eszembe. Isten is a legjobbat adta értem: a fiát, Jézus Krisztust. A Biblia emlékeztet, hogy Isten a lehető legtöbbet adta az üdvösségünkért. Példát adott önfeláldozásból, és megmutatta, milyen az önzetlen szeretet. Ha valaki más szükségét, jólétét vagy boldogságát a magunké elé helyezzük, akkor azt az igaz szeretetet tükrözzük, mellyel Isten mindnyájunkat szeret.

Imádság: Drága Urunk, add, hogy önzetlenül szeressünk másokat, ahogyan azt te tetted velünk! Ámen.

Isten a legtöbbet adta értem. Hogyan tehetném meg ezt én is másokért?
Alisha Ritchie (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A FIATAL MŰVÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek