2017. június 8. csütörtök

Pedig ha dicsekedni akarnék, nem lennék esztelen, mert igazságot mondanék, de mérséklem magamat, hogy valaki többnek ne tartson, mint aminek lát, vagy amit tőlem hall; még a kinyilatkoztatások különleges nagysága miatt sem. Ezért tehát, hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe: a Sátán angyala, hogy gyötörjön, hogy el ne bizakodjam. Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért a Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban; mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős.

2Kor 12,6-10.

ISTEN JÓ!

Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké tart szeretete! (Zsolt 136,1)

Évekkel ezelőtt reumás ízületi gyulladást állapítottak meg nálam. Később a diagnózist követően hónapokon át tartó elviselhetetlen fájdalom gyötört. Abban az időben nem sokra voltam képes. Minden ízületem fájt, még az arccsontom és az állkapcsom is. De mindig tudtam, hogy Isten velem van, és törődik velem.
Korábban megküzdöttem a depresszióval, vőlegényem halála is nehéz volt, de megtapasztaltam Isten jóságát mások segítsége révén, bátorítást kaptam a Szentírásból, a ma idézett versből. Ez az új fájdalom nagyon nehéz volt, de Isten gondoskodása elviselhetőbbé tette, és örömöt adott. Néhány barátom csodálkozott. Nem tudták megérteni, hogyan örülhetek, amikor ilyen fájdalmakat kell elviselnem. De hiszen nem Isten volt az, aki megengedte ezt? Elmagyaráztam nekik, hogy Isten a legnehezebb óráimban is törődött velem. Rá kellett ébrednem, hogy Isten jó, és állhatatosan, óvón mindig velem van.
Isten jó, akkor is, ha elveszítjük az állásunkat; vagy ha egy házasság tönkremegy. Isten jó, akkor is, amikor egy szerettünk meghal. És igen, Isten olyankor is jó, amikor bénító fájdalom gyötör. Ő mindig jó, és pontosan az ő szüntelen jóságába vetett hitünk az, ami felmérhetetlen örömöt jelent. Isten igazán jó!

Imádság: Köszönjük Urunk különleges jóságodat. Segíts, hogy jóságodban higgyünk, és örömünket megoszthassuk másokkal, akkor is, amikor az élet nehéz. Ámen.

Ha a körülmények rosszak is, Isten jó.
Tina Chaves (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÍZÜLETI GYULLADÁSBAN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek