2017. június 9. péntek

Jézus más példázatot is mondott nekik: "Hasonló a mennyek országa ahhoz az emberhez, aki jó magot vetett a szántóföldjébe. De amíg az emberek aludtak, eljött az ellensége, konkolyt vetett a búza közé, és elment. Amikor a zöld vetés szárba szökött, és már magot hozott, megmutatkozott a konkoly is. A szolgák ekkor odamentek a gazdához, és azt kérdezték tőle: Uram, ugye jó magot vetettél a földedbe? Honnan van akkor benne a konkoly? Ellenség tette ezt! - felelte nekik. A szolgák erre megkérdezték: Akarod-e, hogy kimenjünk, és összeszedjük a konkolyt? Ő azonban így válaszolt: Nem, mert amíg a konkolyt szednétek, kiszaggatnátok vele együtt a búzát is. Hadd nőjön együtt mind a kettő az aratásig, és az aratás idején megmondom az aratóknak: Szedjétek össze először a konkolyt, kössétek kévébe, és égessétek el, a búzát pedig takarítsátok be csűrömbe."

Mt 13,24-30.

A LEHETŐSÉGEK NÖVELÉSE

Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged! (JSir 3,22-23)

Néhány éven át vadárvácskák nőttek gyógynövénykertem egyik részében. Aztán egyszer rájöttem, hogy ezek az árvácskák gyomok. Gyönyörűek, és én hagytam, hogy elszívják a tápanyagot a talajból gyógynövényeim kárára. Kockára tettem kertem épségét az árvácskák kedvéért.
A bűnök, akár a gyomok, szépen csomagolva, ártalmatlannak tűnően jönnek életünkbe. Aztán ellopják a fejlődéshez szükséges lelki energiát. Elgondolkodtam azon, vajon hol engedtem teret a bűn növekedésének, veszélyeztetve ezzel lelki életem. Melyik bűbájos csomagban érkezett? Először is öntelt vagyok. Nem mindig kérem Isten vezetését, és időnként megfeledkezem a Biblia olvasásáról.
Hálás vagyok, hogy Isten kegyelme minden reggel megújul, és bocsánatot nyerek. Éppúgy, ahogyan kihúzgáltam a növényeim fejlődését gátló vadárvácskákat, úgy tudunk Isten vezetésével dönteni, esetleg változtatni viselkedésünkön annak érdekében, hogy többé ne veszélyeztessük saját lelki fejlődésünket.

Imádság: Urunk, bocsásd meg gyarlóságainkat! Segíts kigyomlálni szívünkből és elménkből a bűnöket, és egész lényünkkel az örömhírt terjeszteni! Ámen.

Hogyan befolyásolják a döntéseim lelki fejlődésemet?
Lynne Jamison (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERTÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek