2017. június 11. vasárnap

Ne hazudjatok egymásnak, mert levetkőztétek a régi embert cselekedeteivel együtt, és felöltöztétek az új embert, aki Teremtőjének képmására állandóan megújul, hogy egyre jobban megismerje őt. Itt már nincs többé görög és zsidó, körülmetéltség és körülmetéletlenség, barbár és szkíta, szolga és szabad, hanem minden és mindenekben Krisztus. Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent. És a Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek. Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.

Kol 3,9-17.

EGYEK A SZERETETBEN

Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent. (Kol 3,14)

Néhány barátommal elmentem egy zongorahangversenyre Parnuban, Észtországban. A zenészek olyan gyönyörűen játszottak, hogy észre sem vettük az idő múlását. Amikor ránéztem a műsorfüzetre, láttam, hogy a fiatal zenészek különböző országokból származnak (Németország, Kína, Észak-Korea, Franciaország, Ausztria). Annak ellenére, hogy mindenki más-más helyről érkezett, mindannyian ugyanazt a nyelvet beszéltük azon az estén - a zene nyelvét.
Hasonlóképpen, amikor a Mesto Vstrechi (a Csendes Percek orosz kiadása) áhítatait olvasom, egynek érzem magam az áhítat íróival. Hitben mindannyian testvérek vagyunk, akik a világ különböző országaiban élünk, saját nyelvünkön beszélünk, de Urunk szeretete egyesít bennünket. Nincs országhatár vagy nyelvi akadály, amely szét tudna választani, mert Isten szeretete összekapcsol minket egy nagy egyházba itt a Földön.

Imádság: Atyánk! Hálásak vagyunk szeretetedért. Taníts minket szeretni, ha távol is vagyunk egymástól, és imádkozni a sokféle népet egyesítő egyházadért. "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe!" Ámen. (Lk 11,2-4)

A szeretetünk egyesít minket testvérekként a Krisztusban.
Nataliya Konstantinova (Pszkov, Oroszország)

IMÁDKOZZUNK A FIATAL ZENÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek