2017. június 12. hétfő

"Amikor pedig az Emberfia eljön az ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára. Összegyűjtenek eléje minden népet, ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. A juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja." "Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek a világ kezdete óta számotokra elkészített országot. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg." "Akkor szól a bal keze felől állókhoz is: Menjetek előlem, átkozottak, az ördögnek és angyalainak elkészített örök tűzre. Mert éheztem, és nem adtatok ennem, szomjaztam, és nem adtatok innom, jövevény voltam, és nem fogadtatok be, mezítelen voltam, és nem ruháztatok fel, beteg voltam, börtönben voltam, és nem látogattatok meg. Akkor ezek is így válaszolnak neki: Uram, mikor láttunk téged éhezni vagy szomjazni, jövevénynek vagy mezítelennek, betegen vagy börtönben, amikor nem szolgáltunk neked? Akkor így felel nekik: Bizony, mondom néktek, amikor nem tettétek meg ezeket eggyel a legkisebbek közül, velem nem tettétek meg. És ezek elmennek az örök büntetésre, az igazak pedig az örök életre."

Mt 25,31-46.

AZ ÚR JÓ MUNKÁJA

Aki kér tőled, annak adj, és ne fordulj el a kölcsönt kérőtől! (Mt 5,42)

Egyik nap, amikor kijöttem az élelmiszerboltból, egy férfi felismert abból az időszakból, amikor tanítottam. Bemutatkozott, és megkérdezte, hogy el tudom-e vinni egy közeli benzinkútig. Az úton mesélt az összetört teherautójáról, és hogy kölcsön kellett kérnie, hogy elvontassa a barátja műhelyébe, ahol ingyen megjavítják. Amikor megérkeztünk, megkérdezte, hogy tudok-e egy kis pénzt adni üzemanyagra. Azon gondolkodtam, "Minek kell neki üzemanyag egy lerobbant teherautóba?"
Ez az ember megkért, hogy hozzam el, adjak neki pénzt és végül adjak neki még több pénzt. Mondtam egy csendes imát, és több pénzt nyújtottam át neki, mint amennyit kért. Nagyon köszönte, és biztosított, hogy kamatostul vissza fogja fizetni. Ahogy visszafelé vezettem, az volt az érzésem, hogy átvertek.
Miután imádkoztam, hogy "Uram, segíts, hogy azt a pénzt jóra használják fel", jobban kezdtem magam érezni. Nem számított, hogy az igazat mondta-e. Egy Isten gyermeke kétségbeesetten próbált boldogulni a világban, és segítséget kért tőlem.
Megértettem, hogy segíteni valakin, és aztán várni valamit cserébe olyan, mintha üzletet kötnénk, nem pedig Isten szeretetét mutatja. Azért imádkozom, hogy az én együtt érző cselekedetem elérje a célját: az Úr jó ügyét.

Imádság: Urunk, segíts leküzdenünk mások feletti kemény ítéletünket, és mutasd meg, hogyan tudunk segíteni. Ámen.

Jutalom, ha Isten szeretetét adhatjuk valakinek.
Will Pepper (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY NE ÍTÉLKEZZÜNK, HANEM EGYÜTT ÉREZZÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek