2017. június 14. szerda

Amikor a farizeusok meghallották, hogy a szadduceusokat elnémította, köréje gyűltek. Egyikük pedig, egy törvénytudó, kísérteni akarta őt, és megkérdezte tőle: "Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?" Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták."

Mt 22,36-40.

KILÁTÁSOK

Amilyen ítélettel ítéltek, olyannal fogtok megítéltetni; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek majd. (Mt 7,2)

A mód, ahogy Istenre tekintünk, befolyásolja azt, ahogy magunkat látjuk. Ha Istenre úgy tekintünk, mint egy követelő főnökre, akkor elvárjuk, hogy megjutalmazzon vagy megbüntessen minket, attól függően, hogyan teljesítünk. De ha hisszük, hogy Isten egy szerető atya, akkor saját magunkat gyermekként látjuk; tökéletlennek, de mégis szeretettnek.
Ha tévedéseinkre, hibáinkra és hiányosságainkra összpontosítunk, akkor ugyanezt a tökéletlenséget fogjuk látni másokban is. Amikor barátságtalanok, türelmetlenek és ingerlékenyek vagyunk másokkal, ez gyakran azért van, mert mi magunkat ugyanígy kezeljük. Ha nem tudunk megbocsátani magunknak, akkor mások hibáit is nehéz elengednünk.
Nemrég, a tükörbe nézve, egy olyan embert láttam, akit nem szerettem volna, egy embert, aki nem mindig udvarias vagy barátságos. De Isten nem azt látja, amit én. Ahogy néztem a tükörképem, Isten azt súgta: "Szelíden kellene beszélned azzal a tükörbeli emberrel, és imádkoznod kell érte együttérzéssel. Szeretned kell azt az embert, mert én szeretem."
Isten nem hagyja figyelmen kívül a bűneinket, de megbocsát. És mi ugyanezt tehetjük magunkkal és másokkal.

Imádság: Drága Atyánk, segíts azt látni, amit te látsz, és azt tenni, amit te teszel! Ámen.

Isten szeret engem, ezért én is szerethetem magam.
Jeff Adams (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM TUDJÁK SZERETNI MAGUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek