2017. június 17. szombat

Azután Jézus így folytatta: "Egy embernek volt két fia. A fiatalabb ezt mondta az apjának: Atyám, add ki nekem a vagyon rám eső részét. Erre megosztotta köztük a vagyont. Néhány nap múlva a fiatalabb fiú összeszedett mindent, elköltözött egy távoli vidékre, és ott eltékozolta a vagyonát, mert kicsapongó életet folytatott. Miután elköltötte mindenét, nagy éhínség támadt azon a vidéken, úgyhogy nélkülözni kezdett. Ekkor elment, és elszegődött annak a vidéknek egyik polgárához, aki kiküldte őt a földjeire disznókat legeltetni. Ő pedig szívesen jóllakott volna akár azzal az eleséggel is, amit a disznók ettek, de senki sem adott neki." "Ekkor magába szállt és ezt mondta: Az én apámnak hány bérese bővelkedik kenyérben, én pedig itt éhen halok! Útra kelek, elmegyek apámhoz, és azt mondom neki: Atyám, vétkeztem az ég ellen és teellened. Nem vagyok többé méltó arra, hogy fiadnak nevezzenek, tégy engem olyanná, mint béreseid közül egy. És útra kelve el is ment az apjához. Még távol volt, amikor apja meglátta őt, megszánta, elébe futott, nyakába borult, és megcsókolta őt."

Lk 15,11-20.

ÚJRA TELJES ÉLET

Amikor apja meglátta őt, megszánta, elébe futott, nyakába borult, és megcsókolta őt. (Lk 15,20)

HIV/AIDS klinikánkon van egy rózsakert a pácienseink tiszteletére. Vörös rózsákat ültetünk a szeretet és a szolidaritás jeleként, fehéreket pedig azok emlékére, akik áldozatul estek ennek a szörnyű betegségnek.
Egy napon, legnagyobb megdöbbenésemre, valaki átgyalogolt a kerten, és letaposott két rózsabokrot. Ahogy a helyet néztem, láttam egy szörnyen sérült fehér rózsát néhány bimbóval a sárban heverni. Felvettem, egy üveget megtöltöttem vízzel, és beletettem az élettelen rózsát. Meglepetésemre ez a kis erőfeszítés elég volt. Néhány óra múlva a rózsa levelei kisimultak, a bimbók kinyíltak, és a virág teljes szépségében pompázott.
A tanulság ebből az volt számomra, hogy nem számít, Isten milyen állapotban talál minket, biztosak lehetünk benne, hogy átölel és szeretettel gondoskodik rólunk. A könyörület apró cselekedetei által újra értelmet nyer az életünk, és visszatükrözhetjük Isten szeretetének szépségét.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, köszönjük, hogy újjáteremtesz minket. Segíts, hogy szeretetedet sugározzuk ebbe a világba, melynek olyan nagy szüksége van rá. Ámen.

Egy élet sem olyan összetört, hogy Isten ne segíthetne.
Pascual P. Torres (Cortés, Honduras)

IMÁDKOZZUNK A HIV BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek