2017. június 19. hétfő

Mert tudjuk, hogy aki feltámasztotta az Úr Jézust, az Jézussal együtt minket is feltámaszt, és maga elé állít veletek együtt. Mert minden értetek van, hogy a kegyelem sokasodjék, és egyre többen adjanak hálát az Isten dicsőségére. Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.

2Kor 4,14-18.

MÉGSEM EGYEDÜL

Maga az Úr vonul majd előtted, ő maga lesz veled. (5Móz 31,8)

1993-ban tértem meg, amikor elfogadtam Jézus Krisztus értem hozott áldozatát, s még abban az évben meg is keresztelkedtem. Fiatalként, 18 éves koromban élhettem át ezt az élményt. Elkezdtem gyülekezetbe járni, tagja lettem egy ifjúsági csoportnak, énekkarra jártam, rendszeresen látogattam a bibliaórákat, a nyári csendes heteken évről évre részt vettem. Sokat imádkoztam Jézushoz, hogy vezessen azon az úton, amelyen mennem kell. Ennek ellenére - egyéniségemből is adódóan - sokat bukdácsoltam. Könnyen kibillentem lelki egyensúlyomból, hangulatváltozásokkal, olykor depresszióval küszködtem.
Isten végig megőrzött. Még 2003-ban is, amikor olyasmit engedett meg, amit sokáig nem értettem. Egy baleset következtében mindkét lábamat elvesztettem. Hiszem, hogy amellett, hogy egészséges életet éltem, sportoltam, és így erős volt a szervezetem, Jézus őrzött meg a baleset során. Az 5Móz 31,8 vigasztal, bátorít, erősít. Ez őrzött meg attól, hogy hitemet és életkedvemet elveszítsem. Másfél évig nem tudtam templomba járni, mégsem voltam egyedül. Isten mindig velem volt.
Protézist kaptam, s visszatértem a munka és a hétköznapok világába. Persze minden megváltozott. Én is. Rájöttem, hogy egész életem Isten kezében van. Amit ígért, azt megtartja örökre: "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged." (Zsid 13,5)

Imádság: Köszönjük Urunk, hogy nem vagy személyválogató. Segíts, meglátnunk akaratodat minden helyzetben. Ámen.

A fogyatékkal élő éppoly egyedi Isten előtt, mint bárki más.
Bara Eszter (Budapest, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK A FOGYATÉKKAL ÉLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek