2017. június 20. kedd

"Amikor imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek a zsinagógákban és az utcasarkokon megállva imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz titokban; Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megfizet neked." "Amikor pedig imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg. Ne legyetek tehát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek tőle."

Mt 6,5-8.

A SIVATAGBAN VESZTEGELVE

Mielőtt kiáltanak, én már válaszolok, még beszélnek, én már meghallgatom. (Ézs 65,24)

Két évig tartó világ körüli utam során egy Volkswagen lakóautóval több napra lerobbantam a Szaharában. A nyomvonal, melyet követve Algérián keresztül átutaztam a Szaharán, elég hepehupás volt. Olyan volt vezetni rajta, mintha síneken mennék. Két lengéscsillapítóm is tönkrement egyszerre, összetörve a karosszériát. Miután három napig ültem ott, utolért egy kis teherautó. A tetőn ott volt egy komplett hegesztő-felszerelés. Sajnos egyikünk sem tudta, hogyan kell hegeszteni. És hegesztőpálcánk sem volt. Imádkoztam, majd eszembe jutott, hogy van két acél fogasom. Zseblámpával és fogassal a kezemben a jármű alá másztam, és sikerült valahogy visszahegesztenem a letört darabot a járműre.
Rájöttem, hogy a férfi a hegesztővel már jóval azelőtt útra kelt, mint én bajba kerültem. Ez juttatta eszembe a fenti idézetet.
Sosem tudhatjuk, mit hoz a jövő, milyen krízisek, nehézségek állnak előttünk. De hit által tudjuk, hogy Isten mindig jelen van. Valójában már azelőtt úton van a válasza, mielőtt kérnénk.

Imádság: Drága Urunk, lehet, hogy nem értjük, mi történik velünk, vagy mivel kell a jövőben szembesülnünk, de segíts, hogy hozzád forduljunk válaszért! Ámen.

Nem számít, mivel nézek szembe, Isten velem van.
Randy Swanson (Utah, USA)

IMÁDKOZZUNK A LEROBBANT AUTÓSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek