2017. június 21. szerda

"Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?"
"Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták."

Mt 7,9-12.

CSAK SEGÍTS!

Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal fogtok megítéltetni; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek majd. (Mt 7,1-2)

Éppen feleségemmel bicikliztünk, amit nagyon élveztünk, amikor egy táblát tartó ember mellett haladtunk el. "Ételért munkát vállalok!" Később láttuk, ahogyan beszáll egy autóba. Gúnyosan megjegyeztem, hogy kíváncsi vagyok, mire költi majd a pénzt. Feleségem azonban arra kért, hogy menjünk utána, és adjunk neki egy kis pénzt.
Egy benzinkúthoz hajtott, majd tankolt, csak két dollárért. Feleségemmel megegyeztünk, hogy beszélünk vele. Elmondta, hogy elveszítette állását, és már fél éve nem talál munkát, de szeretne a családjáról gondoskodni. Erre mondtam, hogy szeretnénk segíteni nekik az Úr Jézus nevében.
Teletankoltam a kocsiját, feleségem pedig elkísérte, hogy élelmet vásároljanak a családnak. Amikor elváltunk, adtunk még neki pénzt és egy példányt a Csendes Percekből, majd elmondtunk érte egy imádságot.
Feleségem segítségével Isten egy leckét tanított nekem. Azóta kevesebbet ítélkezem, és sokkal elfogadóbbá váltam. Hogy mit kezdett ez az ember a tőlünk kapott ajándékkal, csak Istenre és rá tartozik. Megtanultam, hogy az én dolgom nem az, hogy ítéletet mondjak, hanem hogy segítsek.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy gondoskodásra tanítasz minket az ítélkezés helyett. Ámen.

Keresztényként előítéletek nélkül segíthetek.
Albert Brooks Drake, Jr. (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A MUNKANÉLKÜLIEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek